Her er vår spillerbørs:Virgil viste hvem som er sjefen

Van Dijk er vår utvalgte bestemann fra Liverpool blant flere fantastiske forestillinger mot Manchester United. Sett din egen spillerbørs her.

19. jan 2020 kl 19.55Jens Hapnes RegeJenshLFC

Alisson Becker 9

Brasilianeren har lite å gjøre i store deler av kampen, men er like pålitelig som vanlig de gangene han må i aksjon. Presis i pasningsspillet, og runder av en ny solid kamp med sin første målgivende pasning for Liverpool på overtid. Får pluss i boken for å være første mann til å feire med Salah.

Trent Alexander-Arnold 8

Fikk en tidlig målgivende når han fant Van Dijks hode med en corner etter 15 minutter, og kunne fått flere med noen farlige dødballer etter det. Ligger litt ute av posisjon enkelte ganger, og har et dårlig innkast som fører til en United-sjanse, men hva gjør man det når man har den offensive kvaliteten. Gareth Southgate satt på tribunen, og han fikk se hvorfor Trent bør være Englands førstevalg på høyrebacken i det neste tiåret.

Joe Gomez 8

Gomez var oppe på det gode nivået igjen etter en skuffende forestilling mot Tottenham i forrige kamp. Stopper flere United-kontringer, og starter flere Liverpool-angrep, ved å bryte foran Uniteds angripere.

Virgil van Dijk 9

Banens gigant. Verdens dyreste forsvarsspiller var på motstanderlaget, men Virgil viste hvorfor han er ligaens desidert beste forsvarsspiller. Stanger inn ledermålet etter 15 minutter, og feirer med å skule opp på trøsteløse United-fans. Trør aldri feil defensivt, og stanger unna flere farlige innlegg. Enorm kamp av nederlenderen.

Andy Robertson 8

Ikke en kamp der skotten markerer seg aller mest, men leverer allikevel en god kamp. Løper utrettelig opp og ned langs venstreflanken, og har et farlig innlegg som Salah burde ekspedert i mål i andre omgang. God kamp av backen.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Har flere skudd- og innleggsforsøk i tiden på banen. Viser noe av det vi har savnet fra den eksplosive midtbanespilleren når han takler og kriger på midtbanen i store deler av kampen. Blir tatt av etter timen til sin store frustrasjon.

Jordan Henderson 8

Kapteinen ledet Liverpool til seier. Stopper flere United-angrep med gode taklinger og brudd, og starter Liverpool-angrep med smarte pasninger. Var nære å få nettkjenning med et godt skudd som De Gea dyttet i stolpen. Muligens den siste kampen hans på den defensive midtbanen for denne gang, og nå kan han endelig være en villmann i en mer offensiv rolle.

Georginio Wijnaldum 8

Tok tak i denne kampen, Gini. Viser flere ganger frem sin enorme styrke, og har også noen lekre tekniske detaljer på midtbanen. Finter både Maguire og Wan-Bissaka i pølseboden i løpet av kampen, og får en scoring marginalt annullert for offside. Bunnsolid kamp av nederlenderen.

Mohamed Salah 9

Egypteren er veldig aktiv i kampen, og kunne ha hatt både målgivende og mål i løpet av de 90 minuttene. Hadde nok krefter til å løpe fra oppasseren og sende ballen forbi De Gea på overtid, og kunne rive av seg trøyen og feire foran The Kop.

Roberto Firmino 8

Maguire fikk den vanskelige oppgaven med å passe på Firmino i dag, og fikk hånden full mot brasilianeren i storform. Brasilianeren vender flere ganger bort briten og starter angrep for Liverpool. Får et fantastisk mål annullert for angrep på keeper, og kunne hatt målgivende denne kampen etter en rekke gode pasninger. Er i tillegg nede og stanger unna en corner i duell med flere United-spillere i det 80 minuttet for han ble byttet ut. Brasilianeren briljerte mot United.

Sadio Mané 8

Senegaleseren kommer til flere målsjanser, og kunne ha scoret flere mål og fått målgivende for et Liverpool som dominerte. Snurrer rundt med Wan-Bissaka flere ganger og er et konstant uromoment.

Fabinho

Får ti minutter på slutten uten å markere seg voldsomt. Gledelig å ha brasilianeren tilbake før sesonginnspurten.

Adam Lallana

Har vært i fantastisk form i det siste, men får ikke satt veldig preg på kampen i den snaue halvtimen han får på banen.

Divock Origi

Kulthelten får ti minutter uten å markere seg noe særlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]