Dette skriver avisene:«Ingen har ledet med mer i engelsk toppdivisjon, og Liverpool er en ligaleder som nekter å gi fra seg noe gratis»

Liverpool feier alt og alle til side i Premier League 2019/20.

4-0 mot Southampton bare befestet den suverene posisjonen som de røde fra Anfield nå har på toppen av tabellen. Aldri tidligere at et lag ledet med så mye som 22 poeng i engelsk toppdivisjon.

Ovasjon til Henderson

«Neste stoppested er ligatittelen, men hva annet er det som skal holde sulten, lidenskapen og drivet oppe», undrer Paul Gorst i Liverpool Echo på.

«Kan Liverpool bli de uslåelige ved å gå gjennom hele sesongen ubeseiret? Kan de overta rekorden til Man City på 100 poeng? Dette er spørsmål som aldri vil bli stilt i garderoben på Anfield, men snart kan det være de eneste toppene som Liverpool kan passere før sesongen er slutt.»

«Denne kampen startet noe dempet den første halvtimen og en kan hevde at Southampton hadde de beste sjansene. Gjennombruddet til Liverpool kom bare to minutter ut i 2. omgang da Oxlade-Chamberlain sendte ballen forbi en Alex McCarthy som stod på hælene. På en dag da tabellederen var uten Sadio Mané var det oppløftende å se den tidligere Arsenal-spilleren lette på scoringsbyrdene.»

Gorst berømmer videre kaptein Jordan Henderson, som satte inn 2-0, før Mo Salah presenterte seg med kampens to siste mål.

«Igjen var Henderson full av energi og innsats, kom susende inn i taklinger og viste en pasningsvariasjon som sjelden blir nevnt om han. Den ovasjonen han fikk da han ble byttet ut med Adam Lallana fortalte mye om hvor høyt han er verdsatt av de trofaste på Anfield.»

JORDAN HENDERSON: Kapteinen er blitt en publikumsfavoritt på Anfield.

JORDAN HENDERSON: Kapteinen er blitt en publikumsfavoritt på Anfield.

Fire mål på kontringer

«Det er mange måter som bortelag kan tape på Anfield i disse dager og du kan hevde at Southampton gjorde det på den mest edle måten, ved å gi lederne i Premier League en periode med motstand før de måtte bukke under for overmakten og kaste alle planer om å stoppe dem ut av vinduet», oppsummerer Sam Wallace i The Telegraph.

«Den 42. kampen på rad ubeseiret ble vunnet av Liverpool etter fire mål på kontringer, tre av dem assistert av Roberto Firmino. Dette etter en pause hvor Klopp sa at han hadde justert posisjonen til Fabinho på midtbanen og hans lag responderte majestetisk.»

«Dette er en ligaleder som har råd til å miste poeng, men de nekter ikke bare å gi fra seg noe gratis, uansett hvor mange mål de scorer spiller de som om de aldri kan få nok.»

«Innen kampen var over hadde Liverpool nådd sitt råeste og høyeste nivå og Southampton kunne bare prøve å klamre seg fast som best de kunne.»

- Half-and-half-skjerf er fundamentalt galt

ON THE BALL: Roberto Firmino var glimrende mot Southampton.

ON THE BALL: Roberto Firmino var glimrende mot Southampton.

9'eren som ikke behøver å score

«Liverpools nr. 9 har ikke scoret et mål i Premier League på Anfield siden 31. mars, som er 306 dager siden. Under normale omstendigheter ville det vært en statistikk som hadde medført grundige undersøkelser, debatter og gitt spørsmålet om en mann som bærer en slik berømt trøye kan få beholde plassen».

Dominic King hos Daily Mail setter søkelyset på Roberto Firmino, spissen som er annerledes, etter Liverpools 4-0 mot Southampton.

«Normale omstendigheter gjelder imidlertid ikke for Roberto Firmino», forklarer King. «Det er kanskje noe uvanlig at han ikke har fått registrert et mål siden en heading mot Tottenham i fjor vår, men ingen er det minste bekymret for brasilianeren. En kan bare se på denne prestasjonen.»

«I det siste har han scoret vinnermål borte mot Tottenham og Wolves, men en kan hevde at han er angriperen hvor scoringer ikke er vesentlig.»

«Southampton var det siste laget som har fått merke det, da Firmino i 2. omgang begynte å male bilder mellom lagdelene, som Klopp betegner det som. Spillerne til Southampton fulgte skygger. Han var bevegelig og smart.»

«Hva han har gjort denne sesongen er å lime Liverpools lag sammen. Firmino’s briljanse er der for alle å se, det behøves ingen mål for bekrefte det.»