Ingen selvmål eller straffespark imot

Liverpool har ikke gitt bort straffer - og har heller ikke scoret selvmål i ligaen denne sesongen.

Liverpool har det beste forsvaret i Premier League også denne sesongen. På 26 kamper har de helrøde kun sluppet inn 15 mål. Det er ti færre enn det nest gjerrigste forsvaret - Sheffield United. Chris Wilders menn har 25 baklengs. Deretter følger Leicester City med 27.

En av forskjellene, er at Liverpool ikke gir bort straffespark. De to siste sesongene har Liverpool kun gitt bort én straffe i Premier League. Det var da Virgil van Dijk felte Leroy Sané mot Manchester City forrige sesong. Riyad Mahrez satte straffesparket langt opp på Anfield Road End.

Leicester har til sammenligning gitt bort hele sju straffespark bare denne sesongen. Senest mot City lørdag kveld - en straffe Kasper Schmeichel reddet fra Sergio Agüero.

Straffespark imot

1. Leicester - 7
1. Norwich - 7
3. Arsenal - 6
3. Tottenham - 6
5. Watford - 5
5. West Ham - 5
7. Aston Villa - 4
7. Bournemouth - 4
7. Burnley - 4
10. Southampton - 3
11. Brighton - 2
11. Chelsea - 2
11. Crystal Palace - 2
11. Everton - 2
11. Manchester City - 2
11. Sheffield United - 2
11. Wolverhampton - 2
18. Manchester United - 1
19. Newcastle - 0
19. Liverpool - 0

Tall fra premierleague.com

* Liverpool ga bort et straffespark i Champions League denne sesongen. Det var da dommeren mente Andy Robertson hadde felt Jose Callejon borte mot Napoli. Et straffespark Jürgen Klopp forsto lite av, da en ikke kunne slå fast at det hadde vært kontakt, selv etter flere repriser.

Liverpool får heller ikke mange straffespark. Manchester United har fått flest, med ni. De har scoret på fem av dem.

Manchester City har fått sju, og scoret på tre. Liverpool har fått fem, og scoret på alle.

Lenge siden forrige selvmål

De to siste Premier League-sesongene har Liverpool heller ikke scoret selvmål. Vi må faktisk tilbake til 2015/16-sesongen for å finne sist en Liverpool-spiller satte ballen i eget nett i ligaen. Det var Martin Skrtel borte mot Newcastle i desember 2015. 

Slovaken deler klubbrekorden med Jamie Carragher for flest selvmål, ifølge lfchistory.net. Begge har åtte, dersom vi tar med alle turneringer. Richard Dunne er spilleren med flest selvmål i Premier League-historien, med 10. Han er den eneste som har flere enn Liverpool-duoen.

ÅTTE HVER: Jamie Carragher og Martin Skrtel scoret åtte selvmål hver for klubben.

ÅTTE HVER: Jamie Carragher og Martin Skrtel scoret åtte selvmål hver for klubben.

Denne sesongen er det Brighton, Chelsea og Watford som topper den statistikken. De har tre selvmål hver hittil viser tall fra premierleague.com

Ifølge Simon Brundish er Liverpool den eneste klubben i de topp fem europeiske ligaene som så langt ikke har gitt bort straffespark eller sluppet inn selvmål denne sesongen. 

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.