Stig Inge Bjørnebyes Liverpool-rekord står for fall:– Jeg er glad for at det er en lokal gutt, en scouser, som har tangert rekorden min

Før gårsdagens kamp mot West Ham var Stig Inge Bjørnebye innehaver av en Liverpool-rekord. Nå må nordmannen finne seg i å dele den med Trent Alexander-Arnold.

Inntil i går kveld var nordmannen Stig Inge Bjørnebye den forsvarsspilleren som har hatt flest målgivende pasninger i Premier League for Liverpool. Nå må han finne seg i å dele rekorden med Trent Alexander-Arnold etter at scouseren noterte seg for to nye målgivende i 3-2 seieren over West Ham, og dermed er oppe i 25 totalt i ligaen. Det samme antallet som Bjørnebye noterte seg for på sine åtte år i Anfield-klubben fra 1992-2000.

– Dette var helt nytt for meg. Jeg har slett ikke kontroll på slike ting, humrer Bjørnebye når Liverpool.no kontakter ham vedrørende at rekorden hans står for fall.

– Jeg fikk noen telefonhenvendelser om dette på morgenkvisten i dag. Før det var jeg ikke klar over at jeg hadde 25 målgivende pasninger som Liverpool-spiller, og jeg var ikke klar over hvor mange Trent hadde heller, sier den tidligere Rosenborg-sjefen.

At det nå bare er et tidsspørsmål før 21 år gamle Alexander-Arnold overtar rekorden alene, bryr hedmarkingen seg fint lite om.

– Det går ikke an å ha et mer avslappet forhold til dette enn jeg har. Men jeg er glad for at det er en lokal gutt, en scouser, som har tangert rekorden min. Det er viktig for klubben.

– Trent Alexander-Arnold har hatt en fantastisk utvikling. Jeg så ham i aksjon mens han var akademispiller, da jeg besøkte Liverpools akademi for noen år siden, og han var i en klasse for seg selv allerede den gangen, minnes Bjørnebye.

– Han har utviklet seg i rakettfart, og er en av de mest fremtredende sidebackene i toppfotballen. Spesielt offensivt er han meget god, men jeg synes også han er god defensivt, spesielt en mot en, og defensivt vil han sikkert bli enda bedre med årene. Han har spisskompetanse i form av en særdeles god og presis innleggsfot, og er involvert i det meste som Liverpool skaper av sjanser.

I GLANSDAGENE: Stig Inge Bjørnebye utfordrer Sheffield Wednesdays Dan Petrescu i en kamp på Anfield i oktober 1994.

I GLANSDAGENE: Stig Inge Bjørnebye utfordrer Sheffield Wednesdays Dan Petrescu i en kamp på Anfield i oktober 1994.

Besøker Liverpool så ofte som mulig

Stig Inge Bjørnebye forteller at han har fulgt Liverpool meget tett denne sesongen, og har allerede vært 4-5 turer til Merseyside for å se fotball. Neste tur er planlagt mot Bournemouth allerede i slutten av neste uke.

– Trent spiller på det som er verdens beste fotballag for tiden. Det Liverpool gjør denne sesongen er helt unikt. At de er så knusende overlegne i det som er verdens tøffeste liga er bemerkelsesverdig, synes Elverum-mannen.

– Trent er en viktig brikke på dette unike laget, og det sier mye som ham som fotballspiller.

– Etter en periode der jeg ikke fikk fulgt Liverpool så tett på grunn av jobb, er det en fryd å følge dem på nært hold denne sesongen. Jeg bodde jo i Liverpool i 12 år, og har tette bånd til byen. Jeg har mange venner og bekjente der, og alle barna mine ble født der. Så vi besøker Liverpool så ofte som det lar seg gjøre, da vi som familie føler en sterk tilknytning til byen, avslutter nordmannen som spilte 184 kamper og gjorde fire mål for Liverpool.