Liverpool må unnvære sin fremste formspiller

Jordan Henderson har vært involvert i 25 av Liverpools 26 ligakamper denne sesongen.

24. feb 2020 kl 14.16Einar KvandeEinarKvande

Når Liverpool løper ut på Anfields grønne gress for å møte West Ham i kveld, er det uten kaptein Jordan Henderson i bresjen. Dette blir kun den andre Premier League-kampen hvor Hendo ikke har vært involvert denne sesongen. Før kveldens kamp har mannen som bærer kapteinsbindet nemlig startet 22 og kommet inn i tre av Liverpools 26 ligakamper.

Mister trolig tre ligakamper

Henderson måtte gå av banen med en hamstringskade i høyre lår drøye ti minutter før slutt i kampen mot Atletico Madrid på Wanda Metropolitano for fem dager siden. På fredagens pressekonferanse antydet Jürgen Klopp at midtbanespilleren ville være ute i tre uker som følge av skaden, noe som i så fall betyr at kaptein også mister de to neste ligakampene, mot Watford og Bournemouth.

Henderson har ikke vært mye plaget av skader denne sesongen, men han slet med en virusinfeksjon i november. Det gjorde at han ikke var i kamptroppen mot Genk den 5. november, men var tilbake i spill mot Manchester City fem dager senere. Den 16. november ble han så sendt hjem fra landslagsoppdrag på grunn av infeksjonen, men var så tilbake på banen igjen mot Crystal Palace den 23. november.

Benket i fire kamper

Den eneste ligakampen som Liverpools nummer 14 ikke har vært involvert i er hjemmekampen mot Newcastle den 14. september. Hendo kom aldri inn fra innbytterbenken i 3-1 seieren. Det var Alex Oxlade-Chamberlain som spilte på hans plass på midtbanen sammen med Georginio Wijnaldum og Fabinho.

Henderson hadde ikke helt Klopps tillit i begynnelsen av sesongen, og var også plassert på benken i andre ligakamp mot Southampton, som Liverpool vant 2-1 på St Mary's. I den kampen fikk han et meget kort innhopp, da han erstattet Oxlade-Chamberlain etter 89 minutter.

Benket var han også i 2-1 seieren over Leicester i begynnelsen av oktober. Da erstattet han Wijnaldum med tolv minutter igjen å spille. Det samme var tilfellet i 5-2 seieren over Everton i begynnelsen av desember. Da kom han inn for Adam Lallana etter 72 minutter. Siden den gang har Henderson startet samtlige ligakamper som lagets kaptein.

James Milner vikarierte som kaptein i de tre kampene hvor Henderson kom inn fra benken, mens Virgil van Dijk bar kapteinsbindet mot Newcastle.

SCORING: Jordan Henderson kom på scoringslisten i 4-0 seieren over Southampton for drøye tre uker siden.

SCORING: Jordan Henderson kom på scoringslisten i 4-0 seieren over Southampton for drøye tre uker siden.

Maner til fullt fokus

I kveld stiller altså Liverpool med en startellever uten Henderson for femte gang denne sesongen. Selv tror kapteinen at oppgaven mot West Ham likevel er i de beste hender, eller kanskje vi isteden skal si de beste føtter.

– En av de beste kvalitetene til troppen vår de siste sesongene har vært evnen til å heve seg igjen etter tilbakeslag, skriver han i kveldens kampprogram, og sikter da til 1-0 tapet for Atletico Madrid i Champions League.

– Også tidligere denne sesongen har vi hatt tilbakeslag og støtt på problemer i løpet av kampene, men vi har respondert på riktig vis. Vi har også hatt tilbakeslag med skader og sykdom, og har reagert på riktig vis. Vi har ikke tapt mange kamper som klubb i det siste, men når vi først har tapt, har vi alltid slått tilbake, legger han til.

– Det er egentlig ikke så vanskelig å fokusere på neste kamp, og i kveld venter en tøff oppgave. West Ham har mange kvalitetsspillere av internasjonalt format, og en meget erfaren manager. De har et sterkt ønske om å forbedre sin situasjon. Dersom vårt fokus er på noe annet enn å gjøre vårt beste for å vinne denne kampen, vil vi uten tvil få et nytt tilbakeslag, lyder advarselen fra kapteinen til slutt.

Henderson har bidratt med tre scoringer og fem målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon i årets Premier League. To av målene og tre av de målgivende pasningene har kommet i Liverpools fire siste ligakamper. Jürgen Klopp må med andre ord unnvære det som er lagets fremste formspiller i kveld.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]