Ni kamper på 36 dager – blir det nok en gang ungdommelig cuplag i hektisk periode?

Liverpool spiller gjennomsnittlig kamp hver 4. dag de kommende fem ukene.

Det kan sikre ligagull, det kan gi kvartfinale i Champions League og FA-Cup. Etter vinterpause er lørdagens bortekamp mot Norwich starten på en drøy måned som får en stopp med et nytt landskampsopphold mot slutten av mars.

Fulltallig tropp

Pr. nå er følelsen av at Jürgen Klopp fråtser i muligheter med en nær skadefri tropp. Bare Xherdan Shaqiri har ikke vist seg smilende på treningsbilder fra Melwood denne uka.

Ved siden av de mest benyttede spillerne som er Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané – er rutinerte folk som Matip, Lovren, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Minamino og Origi tilgjengelige. I tillegg er det unggutter som Curtis Jones, Harvey Elliott og Neco Williams.

Spares til Madrid

Ved to anledninger i programmet nedenfor er det bare to dager mellom kamper. Det er mot Norwich førstkommende lørdag og så en antatt vrien bortekamp mot Atletico Madrid på tirsdag, i tillegg til bortekamp mot et Watford som kjemper mot nedrykk og en 5. runde kamp vest i London mot Chelsea.

For øvrig ser det nokså greit angående belastning. Det er riktignok en retur mot Atletico i midtuka etter ligakamp mot Bournemouth, men begge disse kampene spilles på Anfield.

Det blir spennende å se hva Jürgen Klopp gjør allerede de to første kampene, hvor det er blitt antydet at en Sadio Mané tilbake fra skade vil «spares» til kampen i Madrid. En vil også tro at de mest benyttede på midtbanen i Fabinho, Henderson og Wijnaldum ville være et naturlig valg spesielt i en kamp som den mot et antatt kynisk og gjerrig Atletico. Kanskje gir det spillere som Naby Keita og/eller Alex Oxlade-Chamberlain nikket mot Norwich?

Terminlisten framover

Lør. 15.02.2018.30Norwich City - LiverpoolPLTV 2 Sport Premium / Sky Sports Tidspunkt bekreftet*
Tir. 18.02.2021.00Atletico Madrid - LiverpoolCLTV 2 Sport 1 / Viaplay Tidspunkt bekreftet*
Man. 24.02.2021.00Liverpool - West HamPLTV 2 Sport Premium / Sky Sports Tidspunkt bekreftet*
Lør. 29.02.2018.30Watford - LiverpoolPLTV 2 Sport Premium / Sky Sports Tidspunkt bekreftet*
Tir. 03.03.2020.45Chelsea - LiverpoolFAFA Cup 5. runde. Tidspunkt bekreftet*
Lør. 07.03.2013.30Liverpool - BournemouthPLTV 2 Sport Premium / BT Sport Tidspunkt bekreftet*
Ons. 11.03.2021.00Liverpool - Atletico MadridCLÅttendelsfinale CL. Tidspunkt bekreftet*
Man. 16.03.2021.00Everton - LiverpoolPLTV 2 Sport Premium / Sky Sports Tidspunkt bekreftet*
Lør. 21.03.20FA-cupkvartfinalene spilles helga 21. mars.
Lør. 21.03.2018.30Liverpool - Crystal PalacePLTV 2 Sport Premium / Sky Sports * Kan få ny dato hvis LFC spiller seg til kvartfinale i FA-Cupen.

Benk og unggutter mot Chelsea

Hvis en «tar bort» kampen i FA-Cupen mot Chelsea vil en kunne hevde at det er brukbart med luft under det resterende programmet og at Klopp kan bruke et bortimot toppet lag hele veien. Det skal da nevnes at dersom det skulle bli avansement på bekostning av Chelsea vil det spilles kvartfinale i FA-Cupen der ligakampen mot Crystal Palace nå er terminfestet.

Liverpool leder med 22 poeng i Premier League med 13 kamper igjen å spille, vi blir aldri lei av å nevne det. 18 poeng, seks seire, vil altså sørge for at ingen matematiker lenger kan ta fra de helrøde ligagullet.

Med seks påfølgende kamper i Premier League mot lag på nedre halvdel av tabellen kan, og vi understreker kan, Liverpool avgjøre dette før påske. Vi innbiller oss at det vil være viktigere for Jürgen Klopp enn å toppe laget i FA-Cupen, selv om det nok er dem av oss som synes det hadde vært veldig artig å se «ligalaget» løpe ut på Stamford Bridge. Et tips kan være at manageren benytter de som sitter mest på benken, samt en liten håndfull av de ungguttene som har gjort det så bra at denne situasjonen har oppstått. Muligens med noen «tungvektere» på benken.