Jürgen Klopp med toppet lag for første gang den kommende uka?

Liverpools manager har faktisk ikke benyttet sine 11 mest betrodde menn samtidig så langt denne sesongen.

12. feb 2020 kl 13.01 Torbjørn Flatin

Hvis vi tar de 11 som har startet flest kamper i Premier League for Liverpool denne sesongen kommer en opp med dette laget:

Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

Førstekeeperen ute

Disse 11 har imidlertid aldri startet samtidig denne sesongen, utrolig nok, fastslår Liverpool Echo.

Landslagsspill gjorde at Klopp valgte å sette en Sadio Mané med rekordkort pre-season på benken i åpningskampen mot Norwich. Da senegaleseren kom inn et kvarter før slutt på Anfield var Alisson i garderoben med en skade.

Førstekeeperen var ute i nesten to og en halv måned, før «comeback» borte mot Manchester United i midten av oktober. Adrian vikarierte med andre ord med bare ligaseire.

Da var Liverpool også inne i en runddans med midtstoppere hvor først Joel Matip og så Dejan Lovren kom inn som partner for Virgil van Dijk, med en Joe Gomez som slet med formen.

Skader i det sentrale forsvaret

I det sentrale forsvaret ble først Joel Matip skadet, og så Dejan Lovren. Det opprinnelige førstevalget Joe Gomez kom inn på «ligalaget» rett før jul og har vist storform siden.

Da hadde imidlertid Fabinho måttet forlate banen tidlig i hjemmekampen mot Napoli i Champions League.

Nå er brasilianeren tilbake, men til bortekampen mot Wolves valgte Klopp å la Fabinho starte på benken til fordel for Alex Oxlade-Chamberlain. Etter 33 minutter måtte Sadio Mané forlate banen med kjenning av en strekk, og dermed fortsatte skadekarusellen.

Nøkkelspillere ute

Liverpool har altså hatt spillere som Alisson og Fabinho ute over tid, i tillegg til at partneren til van Dijk har måttet byttes flere ganger. På topp har Salah og Mané vært ute i enkelte kamper. I tillegg er Naby Keita en antatt mulig startmann som aldri har kommet skikkelig i gang som følge av skadeavbrekk.

Etter den inneværende vinterpausen ventes Jürgen Klopp å ha en så godt som skadefri tropp, bank i bordet, og da kan vi også forvente å se de 11 som har spilt mest sammen.

Det kan skje allerede til lørdag mot Norwich, selv om det har vært antydninger om at Sadio Mané ikke vil risikeres etter sin siste skade og at en toppet startellever kanskje er mer aktuell mot Atletico Madrid førstkommende tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]