Vil at dette Liverpool-laget skal bli husket som et av de beste lagene i historien

Kroaten ønsker at dagens Liverpool skal kopiere Barcelonas «trofestreak» i årene som kommer.

11. feb 2020 kl 22.18 Andreas B. Sandmo

– Barcelona klarte å vinne nesten 20 trofeer på fire år, så hvorfor kan ikke vi klare det?, sier Dejan Lovren i et intervju med Sky Sports. 

Ønsker å bli husket som det beste laget noensinne

Kroaten som kom til Liverpool fra Southampton i 2014 har vært med på Liverpool sin reise under Klopp helt fra starten. Han sier at det har tatt tid å bygge opp det klubben har i dag, men at alt i år har falt perfekt på plass. 

– Hele laget har satt seg perfekt denne sesongen, kanskje vi gjorde det allerede i forrige sesong, men da tapte vi ligaen med et poeng. Nå forstår vi hverandre, hva vi trenger å gjøre og hva vi vil som et lag.

Lovren ønsker nå at dagens og framtidas Liverpool skal bli husket som et av de beste lagene som har spilt, ikke bare for dette året, men for mange år i lang tid framover.

Norwich - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

STOLT AV Å VÆRE I KLUBBEN: Lovren sier at det er et privilegie å spille for Liverpool.

STOLT AV Å VÆRE I KLUBBEN: Lovren sier at det er et privilegie å spille for Liverpool.

Et privilegie å spille her 

Kroaten forteller at atmosfæren i garderoben er unik og noe han aldri har opplevd før. Han peker på troppens vinnervilje som noe helt spesielt.

– Jeg lyver ikke når jeg sier at det er et privilegie å være i klubben nå. Dette gjelder alt fra smilene i garderoben til det vi gjør på treningsfeltet. Vi er fortsatt sultne på trofeer og grådige. Mange lag hadde nok slappet av med en ledelse som vi har nå, men vi tenker ikke på det. Vi tar kamp for kamp og dette tror jeg er det beste for å lykkes.

Lovren mener også ungguttene kan dra nytte av profesjonaliteten som førstelaget viser denne sesongen.

– De lærer seg å forstå at man må jobbe like hardt, hver dag, uansett om man leder ligaen, ligger midt på tabellen eller sist.

Frustrert over å ikke få spille

Den kroatiske landslagsspilleren innrømmer at han han flere ganger tenker på hvorfor han ikke får spille. 

– Jeg er tålmodig, jobber hardt bak lukkede dører og det er selvfølgelig frustrerende når jeg ikke får spille. Når man jobber så hardt hver dag og ikke får spille, så tenker man noen ganger på «hvorfor ikke?». Til tross for dette er jeg glad på lagets vegne og er glad for at jeg ikke er skadet. Det er det viktigste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]