– Takk og lov for at dette ikke er det eneste inntrykket vi har fått av dem

Jürgen Klopp påpeker viktigheten av å gi spilletid til spillere som har hatt lange skadeopphold.

27. jan 2020 kl 17.03 Kenneth Baraas

Trioen Dejan Lovren, Joël Matip og Fabinho har vært ute med skader, og fikk i går kjenne på følelsen av startplass for første gang på lenge. De to midtstopperne og midtbaneankeret skulle bidra med rutine og ro i et ungt mannskap, men det var tydelig å se at de rutinerte spillerne nylig har vært gjennom lengre skadeopphold. 

– De trengte åpenbart en kamp, og (trenger) kanskje en til, for å finne tilbake til rytmen - det er slik det fungerer. Vi vet hvor gode de egentlig er. Takk og lov for at dette ikke er det eneste inntrykket vi har fått av dem, for det ville ikke sett så bra ut, sa Jürgen Klopp, med et lite smil om munnen, til LFCTV etter kampen. 

– Etter lange skadeopphold så er det slik situasjonen er. Guttene kommer tilbake, og vi må bruke dem, vi vil bruke dem. Så vi ga dem sjansen i dag, og nå har de 95 minutter mer med fotball i beina - og det vil forhåpentligvis hjelpe.

Fortjente ikke mer

Med tre spillere tilbake fra langtidsskader, ble det en vanskelig oppgave på New Meadow, og Shrewsbury kom tilbake og sikret omkamp på Anfield.  

– Vi burde spilt bedre. Vi slet med å kontrollere kampen og bruke ballen. Det var en vanskelig bane, og vi brukte 95 minutter på å bli vant til den. 

– Vi fikk en gave med selvmålet rett etter pause, men etter det så det ut som vi lå under 2-0 - og ikke ledet 2-0. Vi kontrollerte ikke kampen og spilte oss hele tiden inn i problemer.

– Vi tilpasset ikke spillet vårt til baneforholdene, og det ble ikke enklere etter straffescoringen. Atmosfæren på stadion var fantastisk, veldig fortjent for Shrewsbury - så gratulerer til dem. 

Klopp påpekte også at Liverpool vil respektere vinterpausen og at han vil gi fri til førstelagsspillerne. 

– Jeg har allerede for to uker siden fortalt guttene at vi skal ha en vinterpause, så det betyr at de ikke kommer til å være der. Ungguttene vil spille kampen.

Selv om manageren påpekte at Fabinho, Lovren og Matip kunne hatt godt av en ekstra kamp, virker det på tyskerens uttalelser at samtlige i førstelagstroppen vil bli gitt fri.

Det er ikke bestemt når omkampen skal spilles, men det blir enten 4. eller 5. februar. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]