Forklarer hvorfor han kommer til å gi alle førstelagsspillerne en uke fri

Jürgen Klopp mener alle trenger en uke fri, av flere årsaker.

26. jan 2020 kl 21.39 Arild Skjæveland

Liverpool spilte 2-2 borte mot Shrewsbury søndag kveld, og det betyr at de må ut i omkamp 4. eller 5. februar.

Det kommer ikke til å gå utover førstelaget og planen for vinterferie, bekreftet Jürgen Klopp etter kampen. Han kommer ikke til å lede laget selv en gang, og gir ansvaret til U23-manager Neil Critchley.

Til Liverpoolfc.com utdyper han hvorfor.

– Situasjonen er slik: vi har visst at det er slik i et par uker. Faktisk, så har vi visst det en stund lenger, fordi det var alltid klart da vi gikk videre fra neste runde at det ville bli slik. I april 2019 fikk vi et brev fra Premier League, der de ba oss om å respektere vinterpausen, og ikke organisere internasjonale treningskamper, og ikke spille konkurransepregede kamper for å respektere det, sier Klopp ifølge klubbens hjemmesider.

– Jeg har allerede for to uker siden fortalt guttene at vi skal ha en vinterpause, så det betyr at de ikke kommer til å være der. Ungguttene vil spille kampen, for de kan ikke komme med at ingen bryr seg om det. Jeg vet at det ikke er veldig populært, men det er slik jeg ser det, og som jeg sa - Premier League ba oss om å respektere vinterpausen, og det er det vi gjør. Dersom FA ikke respekterer den, så kan vi ikke gjøre noe med det, men vi kommer ikke til å være der, sier manageren.

Trenger pausen

Tyskeren sier videre at dette er en pause spillerne hans trenger.

– Det er en vinterpause, og kanskje jeg kan finne brevet fra Premier League. Det er slik, og vi må respektere det, for å respektere spillernes velferd. De trenger en pause - mentalt og fysisk. Det er det vinterpausen handler om, og så er det en annen turnering som forteller oss at det ikke er så viktig.

– Vi måtte ta disse avgjørelsene tidligere, fordi guttene har familier. Landslagsspillere som Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum, Trent Alexander-Arnold, Mo Salah, Sadio Mané - ingen av disse har noen gang fri, så dette er uken. Jeg sa det da det var klart at det skulle være en vinterpause for en måned siden, før jeg visste at FA cupen kom mellom. Så skulle vi respektere det, og det gjør vi, sier han.

Han bekrefter at spillerne skal få én uke fri.

– Én uke. De har ikke helt fri, og trener for seg selv. De har løpeprogram og styrkeprogram. Det er det eneste de gjør. De har aldri helt fri, men de skal ikke på Melwood, og spiller ikke fotball, sier han.

Det er foreløpig ikke bekreftet når omkampen spilles, men det er tirsdag 4. eller onsdag 5. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]