Salah har gjort byks mot sin tredje gullstøvel

Mens utfordrerne har bøttet inn i perioder, har Salah scoret mer stabilt.

Selv om Liverpool har storspilt hele sesongen og har dominert Premier League totalt, har Liverpools storscorere fra sist sesong Mohamed Salah og Sadio Mané ligget et stykke bak på toppscorerlista i Premier League.

Men etter at Salah har scoret fem mål på sine seks siste Premier League-kamper har han tatt igjen mye av forspranget, og er nå igjen i en posisjon til å ta gullstøvelen for tredje året på rad.

Sist sesong endte både Salah, Mané og Pierre-Emerick Aubameyang på 22 mål når sesongen var over. I 2017/2018 tronet Salah alene med vanvittige 32 mål. Her har vi sett på hvordan målene har kommet for Salah og de han må ta igjen denne sesongen. 

Jamie Vardy 17 mål

Leicesters storscorer startet sesongen forrykende, og så ut til å avgjøre toppscorerduellen allerede før jul - men så stoppet det opp. Vardy hadde en periode der han scoret i åtte strake kamper, og var oppe i 16 mål da desember startet. Men siden da har han bare fått en nettkjenning på de sju kampene han har spilt siden da, og det var mot Manchester City 21. desember. 33-åringen har også vært skadet i to kamper for Leicester i perioden.

Vardy scorer hvert 118 minutt han spiller ifølge Transfermarkt.

FULL KONTROLL: Joe Gomez stoppet Jamie Vardy greit i sist møte med Leicester. Og Vardy har ikke scoret mot Liverpool denne sesongen.

FULL KONTROLL: Joe Gomez stoppet Jamie Vardy greit i sist møte med Leicester. Og Vardy har ikke scoret mot Liverpool denne sesongen.

Sergio Aguero 16 mål

Sergio Aguero har utrolig nok bare vunnet gullstøvelen en gang, og det var i 2014/2015-sesongen. Man City-spissen har vært i god form den siste tiden, i motsetning til spissrivalen i Leicester.

Også Aguero startet sesongen med mye mål. Han scoret faktisk åtte mål på de seks første kampene denne sesongen. Men så fikk han en periode fra 28. september til 27. desember der han bare noterte seg for ett Premier League-mål, og også sto over fire kamper med skade.

Men siden da har han hatt en ny periode der han har scoret sju mål på de siste seks kampene til Man City, og en av dem ble han sittende på benken.

Aguero scorer hvert 73 minutt han spiller ifølge Transfermarkt.

MÅLLØS MOT VAN DIJK: Sergio Aguero fikk heller ikke nettkjenning da han møtte Virgil van Dijk i midten av november.

MÅLLØS MOT VAN DIJK: Sergio Aguero fikk heller ikke nettkjenning da han møtte Virgil van Dijk i midten av november.

Mohamed Salah 14 mål

Også Marcus Rashford, Danny Ings og Pierre-Emerick Aubameyang står på 14 mål.

Mens Vardy og Aguero har hatt perioder med masse mål, og perioder med mer måltørke, har Mohamed Salah levert mer jevnt på scoringsfronten denne sesongen, og uten hattrick som de to andre har hatt.

Salah scorer mål hvert 135 minutt han spiller ifølge Transfermarkt, og har vært mer heldig med skader enn sine fremste rivaler.

Salah scoret seks mål på Liverpools 15 første kamper av sesongen, og det var da også tre av de kampene han ikke spilte. Men fra møtet med Bournemouth 7. desember har han blitt langt farligere foran kassa. På de ti kampene siden da har han scoret åtte ganger.

OPP I 14: Mohamed Salah er igjen oppe i kampen om å vinne gullstøvelen.

OPP I 14: Mohamed Salah er igjen oppe i kampen om å vinne gullstøvelen.

I kamper han har spilt har det bare en gang gått tre kamper uten scoring på Salah, det har også vært en «periode» med to kamper uten scoring, men ellers har det bare vært en kamp imellom. 

Tre av Salahs mål kommer fra straffemerket, det er det samme som Vardy har, mens Aguero har scoret på to straffer. Marcus Rashford, som også har 14 mål, har fem straffescoringer denne sesongen. Salah har også flest assist av spillerne som kjemper om gullstøvelen. Egypteren har 6, mens Vardy har fire og Aguero har 3.

Sadio Mané har så langt scoret 11 mål i Premier League denne sesongen, og vil nok ikke gjenta toppscorertittelen han delte med Salah og Aubameyang sist sesong, men han har også bidratt til åtte assist.