Ti Liverpool-spillere vet ikke hvordan det er å tape i ligaen på Anfield

Sjekk den vanvittige hjemmestatistikken.

9. feb 2020 kl 14.03 Kenneth Baraas @KennethBaraas

Jürgen Klopps mannskap har ikke tapt en ligakamp på hjemmebane siden april 2017, da Christian Benteke bestemte seg for å vise hva han er god for. Crystal Palace-angriperen scoret to mål, men det er ikke en følelse Anfield-publikummet har kjent på siden. 

Det er også en følelse som er helt fremmed for ti av Liverpools førstelagsspillere. 

Alle tall er fra ligasammenheng på Anfield. 

Adrian

Den spanske målvakten har ikke vært i klubben lenge, men har bidratt sterkt i Alisson Beckers skadeopphold. Keeperen har startet fire ligakamper på hjemmebane og kommet inn i to, og vært med på å holde motstanderen ute i stor nok grad til at Liverpool vinner sine kamper - for de røde har vunnet samtlige ligakamper som Adrian har spilt i. 

Xherdan Shaqiri

Sveitseren kom til klubben sommeren 2018, og har vært en rulleringsspiller i Klopps lag. Kruttønna har startet åtte og blitt byttet inn i syv kamper på Anfield. Noe av det som husker aller best er da Shaqiri ble byttet inn i forrige sesongs hjemmekamp mot Manchester United. Stillingen var 1-1, men det ønsket 28-åringen å gjøre noe med. Shaqiri vartet opp med to scoringer, og Liverpool tok en 3-1-seier. 

Naby Keita

Midtbanespilleren har spilt seg mer og mer varm i trøya, etter en noe skuffende første sesong. Keita har fortsatt noe problemer med skader, men denne sesongen har han vist øyeblikk med genialitet, og virkelig gitt midtbanen noe den ikke har fra før med sine kreative kvaliteter. Keita har deltatt i 15 kamper, og startet åtte. Det har resultert i 13 seire og to uavgjorte. 

Fabinho

Brasilianeren måtte også bruke litt tid på å spille seg inn i Liverpool-laget, men har spesielt denne sesongen vist hvor enormt viktig brikke han kan være på ligalederens midtbane. På 21 opptredener, 17 startplasser, kan Fabinho vise til elleville 20 seire og én uavgjort. 

BIDRAGSYTER: Fabinhos midtbanerolle har vært ekstremt viktig denne sesongen. Her etter scoring mot Manchester City på Anfield.

BIDRAGSYTER: Fabinhos midtbanerolle har vært ekstremt viktig denne sesongen. Her etter scoring mot Manchester City på Anfield.

Alex Oxlade-Chamberlain

Engelskmannen fikk en restart i karrieren sin etter han gikk til Liverpool fra Arsenal. En omskolering til indreløper har gjort godt for Ox, men har også slitt med lengre skadeopphold. I det siste har Oxlade-Chamberlain fått tillit fra start, og står samlet med ti startplasser på hjemmebane i ligaen, men har kommet inn i hele 13 oppgjør. Fasiten er 17 seire og seks uavgjorte. 

Alisson Becker

Keeperen har vært med på å totalforvandle Liverpool defensivt, og det er mye av grunnen til at alle på denne listen har gått ubeseiret på Anfield i ligaen. Brasilianeren har startet alle kamper han har deltatt i, og hør på disse tallene: 25 har endt i seier. Det er trolig ingen kontroversiell uttalelse å si at Alisson er ligaens beste keeper, og helt i toppen blant samtlige burvoktere i verden. 

Alle tall er fra ligasammenheng på Anfield. 

STENGT BURET: Alisson henter sjelden baller ut av eget nett - spesielt på Anfield. Her feirer han etter sin målgivende pasning mot Manchester United.

STENGT BURET: Alisson henter sjelden baller ut av eget nett - spesielt på Anfield. Her feirer han etter sin målgivende pasning mot Manchester United.

Virgil van Dijk

Har i samarbeid med Alisson vært med å gjøre Anfield til et fort. Nederlenderen har startet like mange ligakamper på Anfield som er i en hel ligasesong - 38. Verdens beste forsvarsspiller har vært med på å hente hele 34 trepoengere. 

Andy Robertson

Et av de største røverkjøpene som Liverpool har gjort? Backen ble signert for 8 millioner pund fra Hull, og har utviklet seg til å bli en helt enorm venstreback. Han, i likhet med Fabinho, Shaqiri og Keita, måtte bruke litt tid på å spille seg inn på laget, men skotten var verdt å vente på. 42 startplasser har endt i 37 seire og seks uavgjorte. 

Mohamed Salah

Nå øker antall startplasser, og statistikken blir bare enda mer imponerende. Den tidligere Chelsea-spilleren tok tilbakekomsten til Premier League med storm, og har bare fortsatt i samme spor i sesong etter sesong. 68 ligamål totalt, et stort antall på Anfield, har bidratt til 40 seire med egypteren på banen i hans 49 opptredener.  

Sadio Mané

Senegaleseren er den Liverpool-spilleren med flest kamper som ikke har tapt en ligakamp på Anfield. Vingen har utrolige 59 opptredener uten å tape en eneste kamp. 50 seire og 9 uavgjorte. 

Denne statistikken føyer seg inn i den langvarige og elleville perioden som Liverpool-laget lever i. 

Resten av sesongen er det West Ham, Bournemouth, Crystal Palace, Aston Villa, Burnley og Chelsea som kan stikker kjepper i hjulene for de ti ovennevnte spillerne. Dog må det noe ekstraordinært til for å tukte dette Liverpool-laget på hjemmebane. 

Kilder: Givemesport.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]