– Nå er det ett lag som er dominant

Guardiola mener Liverpool er overlegne, og spanjolen innrømmer at City trenger forsterkninger.

9. feb 2020 kl 10.57 Kenneth Baraas

Liverpool har overbevist stort denne sesongen, og ligaen er langt ifra så jevn som de fleste spådde den skulle være. De røde har en luke på 22 poeng ned til Manchester City, og Pep Guardiola har flere ganger uttalt at kampen om ligagullet er over. 

Nå har den spanske manageren uttalt seg igjen, men minner om at Manchester City har gjort noe av det samme som Liverpool gjør om dagen. 

– For to år siden så gjorde vi noe lignende, og folk sa at vi var ustoppelige, sier Guardiola, ifølge The Guardian

– Forrige sesong var det mer eller mindre likt, og nå er det Liverpool som gjør noe utrolig. Nå er det ett lag som helt åpenbart er dominant, men det har skjedd tidligere i Premier League. 

Trenger forsterkninger

Manchester City har hatt sin viktigste forsvarsspiller, Aymeric Laporte, ute i lang tid, og til sommeren forlater en trofast tjener klubben i form av David Silva. Guardiola er klar på at klubben må forsterke i sommervinduet. 

– Jeg har en idé (om hvilke forsterkninger som trengs), men jeg er ikke klar til å tenke på det mens sesongen pågår. Vi må gjøre noe siden David Silva forlater oss, og vi trenger å forsterke i noen posisjoner, men jeg vet ikke hvor mange. Markedet er alltid vanskelig, og det er fremdeles to eller tre måneder igjen. 

– Mye kan endre seg på den tiden. Se for eksempel på Vincent Kompany forrige sesong. Han var skadet mesteparten av sesongen, der han nesten ikke spilte, så kom han tilbake for de siste månedene og så ut som den beste forsvarsspilleren i verden. Så alt kan fremdeles skje. 

Selv om Guardiola ser mørkt på det å ta igjen Liverpool, påpeker han at det fremdeles er mye å spille for denne sesongen. 

– Vi har fremdeles mye å kjempe for, selv om vi er langt bak i ligaen. Vi har FA-cupen, 2. plassen i ligaen for å sikre kvalifisering til Champions League, og to store kamper mot Real Madrid. 

– Når rivalene dine er så lang foran så må det mangle noe, men jeg tror ikke det har lagt en demper på selvtilliten (til spillerne). 

Manchester City spiller i dag mot West Ham, et lag som desperat kjemper mot nedrykksspøkelset. Det er nok en kamp mange Liverpool-supportere vil følge med på, i en helg de røde ikke spiller selv. 

Manchester City - West Ham spilles kl. 17:30, og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]