– Ikke fortell oss hvilke spillere vi skal bruke

Pep Guardiola støtter Jürgen Klopps avgjørelse.

28. jan 2020 kl 18.28 Kenneth Baraas

Det har kokt i Fotball-England i etterkant av Klopps avgjørelse om å la ungguttene ta ansvaret i omkampen mot Shrewsbury i FA-cupen. Den tyske manageren vil heller ikke være til stede, og det har også møtt motbør. Men det er også mye støtte, spesielt blant managerkollegaene. Brendan Rodgers og Shrewsbury-manager Sam Ricketts har begge uttrykt sin støtte, og nå henger også Pep Guardiola seg på. 

Klopp utdypet på dagens pressekonferanse hvorfor han velger å gi seg selv og førstelagsspillerne helt fri. 

– Jeg vet hvordan det høres ut, og jeg vil ikke være sentrum i disse diskusjonene. Jeg er ikke en som kommer med revolusjonerende tanker for å vise verden hvor sterk jeg kan være - det er virkelig ikke årsaken til dette, sa Klopp. 

– Hvis folk tror at jeg ikke vil være på kampen fordi jeg er lat, så kan jeg ikke endre det. Folk kan kalle meg hva de vil, jeg kan ikke endre på det. 

– Men jeg er ikke interessert i det, fordi mitt eneste ansvar er det ansvaret jeg har for spillerne mine. Og for å være ærlig, for alle andre spillere også. 

– Om jeg kan være der for kampen? Selvsagt, men det er en misforståelse av trenerne. Jeg kan ikke bare stille opp og være der i to dager. De trenger treneren sin, og det er Critchley. Vi vil prøve å vinne.

Støtte fra rivalen

Klopp gjør dette for lagets beste per nå, men håper også at hans standpunkt vil være med på å føre til endringer i kommende sesonger.

– Vinterpausen må settes for de neste årene. Vi må finne en løsning slik at det ikke blir slik igjen - det er ikke sånn det bør være, sier tyskeren.

– Vi måtte gjøre det klart hva vi mente. Folk vil si at det er respektløst, men det er ikke sant. Dersom vi ikke gjør noe, vil ingenting endre seg. Diskusjonene nå er bra, og jeg har fått mye støtte i lignende situasjoner hvert år.

Manchester Citys manager Pep Guardiola brenner også for temaet som Klopp har blitt en slags frontfigur for.

– Vi aksepterer når kampene spilles i de ulike turneringene, med kamper hver andre eller tredje dag, men ikke fortell manageren om hvilke spillere han skal bruke, påpeker Guardiola, ifølge Liverpool Echo.

– Vi vil være der, men ikke fortell oss hvilke spillere vi skal bruke i ulike kamper. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]