Jürgen Klopp forventer et revansjesugent West Ham-lag

London-klubben ønsker å slå tilbake etter en tung periode.

28. jan 2020 kl 16.51 Kenneth Baraas

West Ham kjemper en intens kamp i bunnen av tabellen, og ligger for øyeblikket på 17. plass - med like mange poeng som Bournemouth og Watford på plassene bak. 

De har dog en kamp mindre spilt, og øyner nok å utnytte hengekampen de har mot Liverpool. 

– West Ham kjemper for å holde seg i ligaen, og det er akkurat slik det ser ut. Det vil bli en tøff kamp, og de vil kjempe med alt de har, sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse. 

– Det vil nok bli en forholdsvis defensiv lagoppstilling (for West Hams del). Enten fire eller fem i forsvar, begge deler er mulige alternativer. De gjorde noe lignende mot Leicester, da de hadde fire pluss Masuaku som markerte Pereira. 

– Så, ulike muligheter, men vi må være klare for å kjempe for poengene. De ønsker å slå tilbake, de har et tøft kampprogram fremover, alle vet det. De har ingen poeng å tape, og heller ikke noe tid å kaste bort. 

Begredelig form

David Moyes´ mannskap er inne i en svak periode og tapte sist mot et reservepreget West Bromwich i FA-cupen. «The Hammers» stilte med et tilnærmet førstelag, og manageren var så misfornøyd at det ble gjort tre bytter i pausen. Liverpool vil møte et West Ham-lag med et sterkt ønske om å revansjere seg. 

– Det vil bli en av de kampene som vil bli tøffe, 100 prosent. Men vi må gjøre det vi pleier å gjøre, vi må kjempe vi også, fortsatte Klopp. 

– Vi må holde oss på tå hev, bestemme nivået i intensitet og gjøre kloke valg når vi har ballen. Det er en stor utfordring. 

– De har trusler i kontringsspillet - Antonio, Lanzini, og flere. Det vil bli tøft, men det er dette Premier League handler om. 

West Ham er det neste hinderet for ligalederen, men Liverpool skal faktisk i aksjon to ganger før Manchester City spiller sin neste kamp. Skulle Klopps mannskap vinne de to, vil de røde ligge 22 poeng foran sin tittelrival. Veien dit starter i morgen, i det som blir et møte med desperate West Ham-spillere som ønsker å få et pusterom i nedrykksstriden. 

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]