– Liverpool ville vunnet ligaen hvor som helst denne sesongen

Pep Guardiola har igjen snakket om Liverpool.

26. jan 2020 kl 13.13 Arild Skjæveland

Liverpool trenger 27 poeng for å være sikret ligamesterskapet denne sesongen. De helrøde har 15 kamper igjen, og det er 45 poeng å spille om. 

Pep Guardiolas lag er de helrødes nærmeste utfordrer. Dersom de skulle vinne sine 14 gjenstående kamper, har Jürgen Klopp fortsatt «råd» til seks tap - selv om det er en setning tyskeren har sagt får ham til å ville kaste opp.

Guardiola har igjen fått spørsmål om Liverpool, i forkant av dagens FA cupkamp mot Fulham.

– Liverpool er bare fantastiske, fenomenale og overveldende. Vi må akseptere det, og lære av det, sier han til Sky Sports.

Ville vunnet hvor som helst

Han mener dette Liverpool-laget ville blitt mestere uansett hvor de hadde spilt.

– Liverpool vil åpenbart bli Premier League-mestere, men de ville ha vunnet i Spania, i Italia og i Tyskland. De ville vunnet hvor som helst etter å ha spilt 23 kamper, vunnet 22 og spilt én uavgjort, sier han.

Han minner om lag som tidligere har vunnet ligaen ikke har klart å følge opp sesongen etter.

– I nyere tid, da Chelsea vant ligaen, klarte de ikke å kvalifisere seg til Champions League. Det var det samme med Leicester, og så Chelsea igjen. Da vi vant ligaen, vant vi den igjen, sier han.

Manchester City - Fulham spilles kl 14.00. Shrewsbury - Liverpool har avspark kl. 18.00. Begge kampene sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]