«Guardiola har ingen intensjoner om å gi seg i City»

Mye tyder på at Klopp skal få bryne seg på spanjolen også neste sesong.

15. jan 2020 kl 12.44 Kenneth Baraas

Det er Telegraph Sport som melder at kilder nær Pep Guardiola forteller at den spanske manageren vil fullføre sin nåværende kontrakt som går ut i 2021. 

«Ingen sjanse» skal angivelig være kildenes vurdering om spekulasjonen rundt en eventuell oppsigelse fra Manchester City-manageren. «Han vil ikke forlate klubben denne sommeren og vil i det minste fullføre kontrakten», skriver avisen videre.

Ifølge The Telegraph, har Guardiola som regel en utkjøpsklausul i egen kontrakt, som kan utløses ved enden av hver sesong, men den skal tydeligvis være irrelevant grunnet spanjolens ønske om å bli.

Mener Liverpool er for langt foran

Selv om Jürgen Klopps rival er fornøyd i klubben, er det fremdeles uvisshet om Guardiola ønsker en kontraktsforlengelse. Den spanske managere har innrømmet at løpet er kjørt i ligaen, noe som selvfølgelig kun kan være et spill for galleriet, men det er i alle fall ingen hemmelighet at manageren ønsker suksess i Champions League. 

De lyseblå har i tillegg mulighetene til å vinne både liga- og FA-cup, og ingen glemmer deres vanvittige rekke i ligaen forrige sesong som sikret ligagullet med ett poeng. 

Manchester Citys form har også bedret seg kraftig den siste tiden og laget valset sist over Aston Villa med en 6-1-seier - for øyeblikket ser Guardiolas mannskap ustoppelige ut. Fem seire, med målforskjellen 17-4, er fasit på Citys fem siste kamper. 

– Glem det. Vi ville gjerne ha utfordret dem, men vi klarte ikke å gjøre det - av flere ulike grunner, er Guardiolas vurdering av gullsjansene.

En av grunnene som hintes til er nok langtidsskaden på Aymeric Laporte. Stopperen ble skadet allerede i den fjerde runden av ligaen, og Manchester City har ikke sett like stødige ut defensivt siden. Franskmannen nærmer seg dog gressmatta igjen, og er tilbake i trening, men det spørs om det er for sent for Guardiola - i alle fall i ligasammenheng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]