Guardiola ber om å glemme Liverpool denne sesongen

Manchester City-manageren har igjen uttalt seg om gullsjansene.

13. jan 2020 kl 10.46 Kenneth Baraas

Liverpool tok en sterk borteseier mot Tottenham i helgen, og på det tidspunktet hadde de røde en 17-poengs ledelse på Manchester City - med like mange kamper spilt.

De lyseblå avfeide all tvil på Villa Park om at Liverpool skulle gå inn i en ny uke med en sesongens hittil største luke. Pep Guardiolas mannskap, med Kevin De Bruyne og Sergio Agüero i hovedrollene, ga seg ikke før Ørjan Håskjold Nyland hadde plukket ut seks baller av eget nett. 

I Liverpool-leiren må Jürgen Klopp og spillerne gjennom de samme spørsmålene til hver kamp, om ligaen er avgjort og om Liverpool-laget kan gå ubeseiret gjennom sesongen. 

– Hvem sendte deg ut for å stille disse spørsmålene? Vi tenker ikke på det i det hele tatt. Vi ville ikke hatt så mange poeng om vi gjorde det. Andre lag setter ikke rekorder fordi de ønsker å sette rekorder, sa Klopp etter spørsmål om Liverpool kan kopiere Arsenals ubeseirede sesong i 2003/2004-sesongen.

– Vi tenker bare på neste steg. Mitt største problem nå er Spurs. Hvordan de tenker og hvordan de spiller. Det er det eneste jeg bryr meg om, sa Klopp før kampen mot Tottenham.

Vonde minner fra forrige sesong

Manchester City ser ut til å ha funnet tilbake til godformen og står med fem seire på rad i alle turneringer, med 17 scorede mål.En form som minner om rekken med kamper i siste halvdel av forrige sesong, som førte til at de lyseblå vant ligaen med ett poeng. 

Det er noe Andy Robertson husker, og skotten vil ikke høre så mye snakk om det å gå ubeseiret gjennom sesongen. 

– Jeg hører folk snakke om det der (ubeseiret). Vi snakker ikke om det fordi vi husker rekken med kamper både vi og Man City hadde forrige sesong, sier Robertson.

– Hva skal stoppe Man City fra å gjøre det igjen? Og det å gå ubeseiret gjennom sesongen?

– Desto lengre rekka uten tap blir, desto mer ønsker andre lag å slå oss. Da kan de si «vi slo Liverpool» eller noe sånt. 

– Vi tar ingenting for gitt. Vi feirer ikke i garderoben og tror vi er mestere. 

Guardiola mener løpet er kjørt

Pep Guardiola fortsetter å uttrykke at gullmulighetene er over for hans lag. Etter kampen mot Aston Villa fikk spanjolen spørsmål om sjansene for å ta igjen Liverpool.

– Glem det. Vi ville gjerne ha utfordret dem, men vi klarte ikke å gjøre det - av flere ulike grunner, sa manageren, uten å utdype hvilke årsaker som ligger bak, ifølge Manchester Evening News.

En av grunnene som hintes til er nok langtidsskaden på Aymeric Laporte. Stopperen ble skadet allerede i den fjerde runden av ligaen, og Manchester City har ikke sett like stødige ut defensivt siden. Franskmannen nærmer seg dog gressmatta igjen, og er tilbake i trening, men det spørs om det er for sent for Guardiola.

– I natt legger vi oss som andreplassen på tabellen og et steg nærmere å kvalifisere oss til Champions League neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]