Liverpool-spillerne ofrer mye utenfor banen for å opprettholde den elleville formen

Robertson forteller om at laget legger alt i potten - også på hjemmebane.

13. jan 2020 kl 08.46 Kenneth Baraas

Jürgen Klopps menn kverner ut trepoengere etter trepoengere fra Premier League-bøssa. Sist tok de røde en knepen 1-0-seier, etter en noe hektisk andreomgang mot Tottenham. En av hovedfaktorene til at Liverpool-spillerne leverer gode prestasjoner i kamp etter kamp, ligger utenfor banen ifølge Andy Robertson.

– Det er ikke noen forskjell på noen av oss. Som fotballspiller så investerer du alt, du investerer livet ditt inn i fotballen, sier Robertson, ifølge Liverpool Echo

– Det er en kort karriere, ingen ønsker å være på behandlingsrommet og ikke være i stand til å spille kamper. 

– Jeg legger alt i potten for å forsikre meg om at jeg kan spille kampene eller være tilgjengelig. Det er det jeg alltid har gjort.

Hver minste detalj teller

Skotten forteller om en streng diett og å holde seg unna visse typer drikkevarer, til tross for hvor han har vokst opp.

– Livsstilen, jeg tenker alltid på å spise sunt og passe på hva jeg spiser. Jeg drikker ikke under sesongen, men jeg skal ikke lyve, utenfor sesongen så har jeg et par uker. Jeg er tross alt fra Skottland, sier Robertson med et smil. 

– Men i sesongen prøver jeg å la være, det er så viktig å investere i kroppen. Det er det aller viktigste. Det medisinske støtteapparatet på Melwood passer hele tiden på at vi er så klare som overhodet mulig. 

Robertson svarer videre på om valget om å droppe alkohol også gjelder for resten av lagkameratene.

– Det er vanskelig for meg å si, jeg oppholder meg ikke i husene deres, men jeg tror det samme gjelder for dem. 

– Desto høyere nivået er, desto tøffere blir det, på grunn av alle kampene vi spiller. påpeker venstrebacken. 

– Alle sammen forsøker å passe på dette (dietten) og det synes på banen. Selv under det hektiske juleprogrammet så vi friske ut, og det er fordi restitusjonen er perfekt. 

Noen av Liverpool-spillerne hadde et forsinket «julebord» dagen etter Tottenham-kampen:

Gå ubeseiret gjennom sesongen

Liverpool har ikke tapt i ligaen siden 3. januar 2019, mot Manchester City, og spørsmålene om å gå en hel sesong uten tap kommer hyppigere og hyppigere for hver kamp som går.  

– Jeg hører folk snakke om det der. Vi snakker ikke om det fordi vi husker rekken med kamper både vi og Man City hadde forrige sesong. 

– Hva skal stoppe Man City fra å gjøre det igjen? Og det å gå ubeseiret gjennom sesongen? Denne ligaen er så tøff. 

– Kanskje vi får det til å se enkelt ut noen ganger, men tro meg, det er så vanskelig å spille mot lag som ønsker å vinner over deg. 

– Desto lengre rekka uten tap blir, desto mer ønsker andre lag å slå oss. Da kan de si «vi slo Liverpool» eller noe sånt. 

– Vi tar ingenting for gitt. Vi feirer ikke i garderoben og tror vi er mestere. 

– Vi ferier kun at vi vant den dagen. Forhåpentligvis fortsetter det så kan vi kanskje feire i mai, avslutter Robertson. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]