– Det har vært irriterende at vi ikke har klart å holde nullen

Liverpool har holdt nullen i fire kamper denne måneden - og må bygge videre på det.

25. des 2019 kl 13.04 Arild Skjæveland

Forrige sesong holdt Liverpool nullen flest ganger, og hadde et veldig godt forsvar. Denne sesongen har laget enda bedre resultater, men har sluppet inn en del flere mål. Akkurat baklengsmålene har irritert Andy Robertson.

– Kampene ble vunnet, og det er først og fremst det vi skal gjøre. Noen kamper vant vi 3-1 og 4-1 - men som forsvarsspiller gjør det litt vondt. Når du går av banen og har vunnet 3-0, så føles det litt bedre enn når du vinner 4-1. Det er samme margin, men føles litt bedre, sier venstrebacken til Liverpool Echo.

De helrøde har spilt sju kamper allerede i desember. De slapp inn to mål mot Everton, fem mål med redusert mannskap mot Aston Villa, og én scoring mot Monterrey i semifinalen av VM for klubblag. Det betyr at de har holdt nullen i fire kamper - mot Bournemouth, RB Salzburg, Watford og Flamengo.

– Det er bra at vi har begynt å holde nullen igjen, og forhåpentligvis kan vi bygge videre på det, for så lenge du holder nullen kan du i det minste ikke tape, sier Robertson.

Hadde vært tungt uten Champions League-triumfen

Forrige sesong ble det bare nesten i Premier League, men laget gikk hele veien i Champions League, og vant finalen i Madrid i juni.

– 97 poeng vinner deg ligaen i 95 prosent av alle Premier League-sesonger tidligere sesonger. Dessverre var det oss det året det ikke var nok. For oss gjør det fortsatt vondt å ikke vinne etter en så fantastisk sesong, sier skotten.

– Det ble litt lettere av at vi vant Champions League, så vi kan se tilbake på forrige sesong og si at det var en vellykket sesong. Uten Champions League ville vi ikke kunne gjøre det, og det ville vært en veldig lang sommer. Vi vet hvor viktig hver eneste kamp er, fordi hvert poeng, hver seier, og hvert eneste sene vinnermål og hver gang vi holdt nullen var så viktig. Vi vant ikke, men presset Manchester City hele veien.

TUNGT UTEN:
TUNGT UTEN:  Andy Robertson mener det ville blitt en lang sommer dersom de helrøde ikke gjorde jobben i Madrid.

– Denne sesongen har vi en fin ledelse nå men vi vet at dersom vi mister poeng vil de to lagene som jager oss være klare til å slå til. Vi må bare holde dem på avstand, og beholde luken. Det må være målet. Vi vet at det vil bli tøft, og det kommer tøffere kamper. Dersom vi skulle miste noen poeng, så handler det om å slå tilbake, og det har vi gjort så langt.

Tilbake til Wanda Metropolitano

Liverpool skal møte Atletico Madrid i 8. delfinalen i Champions League. Det betyr et gjensyn med Wanda Metropolitano, der klubben vant turneringen for sjette gang i juni.

– Det blir utrolig å komme tilbake til stadion der vi skrev oss inn i historiebøkene til Liverpool, sier Robertson.

– Vi vet at vi er der for å gjøre en jobb. Det er ikke en vennskapskamp eller en anledning der du bare kan nyte det. Vi er der for å komme blant de åtte siste, og vet hvor bra det laget Diego Simeone har der er. Vi vet at de har en stall full av kvalitet, og hvor tøft det kommer til å bli.

– Vi må være fullt fokusert, men det blir fint å komme tilbake dit alt skjedde. Den stadion vil alltid ha spesielle minner for oss, sier han.

Leicester City - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]