– For oss er det stort. Vi får et gullmerke på drakten, og har et nytt trofé i premieskapet

Andy Robertson bryr seg ikke om hvilken status VM for klubblag har i England.

22. des 2019 kl 20.17 Arild Skjæveland

Da Liverpool spilte finale i VM for klubblag lørdag kveld, hadde de 6,6 millioner seere på BBC One, og 1,6 millioner som så kampen på BBC iPlayer. På grunn av ekstraomgangene ble ikke løftingen av troféet vist, fordi BBC hadde et tettpakket program og skulle sende «Michael McIntyre’s Big Show».

– For å være ærlig, så liker jeg Michael McIntyre. Jeg er sikker på at familien min hjemme skrudde på. For meg betyr det ikke noe - vi er en veldig glad tropp med spillere, sier Andy Robertson til Daily Mail.

Klubben har fått kritikk fra enkelte deler av media for å prioritere VM for klubblag over ligacupen.

– Det brydde vi oss ikke om, om jeg skal være ærlig, sier venstrebacken.

– Vi har allerede skrevet historie med å vinne Champions League, men nå har vi i tillegg vunnet et trofé som vi ikke har vunnet tidligere, sier han videre.

Stort for spillerne

Robertson sier at gårsdagens triumf var viktig for spillerstallen i Liverpool, samme hva andre skulle mene.

– For oss var det veldig viktig. Vi visste hvor mye det betydde for oss, og hvor mye det betyr for supporterne.

– Kanskje dere kan fortelle dem det. Vi vet at det er stort. Vi kommer til å ha et gullmerke på drakten vår, og har fått et nytt trofé i premieskapet, så det er veldig stort.

– Det er kanskje ikke like stort som Carabao Cup i England, men det er ikke så mange spillere som får sjansen til å komme dit, og bare Manchester United har vunnet det tidligere. Ingen snakker om troféene de engelske lagene ikke kan vinne. Vi drar tilbake til England med et trofé, og det gjør ikke vondt for selvtilliten vår.

– Kanskje hadde det vært annerledes dersom vi ble slått. Noen har sagt at vi kastet bort tiden, men selv om vi hadde tapt ville det vært verdt det for oss, siden vi hadde mulighet til å vinne et trofé klubben ikke har vunnet før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]