Guardiola mener tittelracet er over: – Avstanden er for stor

Manchester City-trener Pep Guardiola har tilsynelatende mistet troen på at laget hans kan vinne Premier League denne sesongen.

28. des 2019 kl 11.15 Even Barka

Manchester City tapte 3-2 for Wolverhampton fredag kveld, og ligger dermed fjorten poeng bak Liverpool. Samtidig har de røde en kamp mindre spilt.

Tapet ser ut til å ha ført til at City-trener Pep Guardiola har gitt opp håpet om å forsvare Premier League-titlene fra de to foregående sesongene.

– Ja, forspranget deres er for stort, sier han til engelske BBC Radio Five Live og legger til:

– Det er urealistisk å tenke på Liverpool, vi må tenke på Leicester. Vi kan ta igjen annenplassen. Jeg er klar over kvaliteten i laget mitt, men sånn er situasjonen nå.

– Ingen ventet dette

Manchester City-ving Bernardo Silva forteller at sesongen har vært vanskeligere enn de lyseblå hadde forutsett.

– Det er en veldig dårlig situasjon for oss å være i, og den første halvdelen av sesongen har vært frustrerende. Ingen ventet at vi skulle være så langt bak Liverpool på dette tidspunktet, sier han.

– Nå må vi fortsette. Vi vet at det å vinne tittelen er veldig komplisert. Jeg vil ikke si at det er umulig, men det blir veldig vanskelig.

Thorstvedt: – Sjanseløst å ta det igjen

Tidligere Tottenham-keeper og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt tror Guardiola er ærlig når han sier at han ikke lenger tror på seriegull.

Thorstvedt er i tillegg enig med spanjolen.

– Det er bare til å se på tabellen. Det ville være veldig rart om han ikke mente dette. Forskjellen er gigantisk, og vil være på 17 poeng med like mange kamper spilt om Liverpool vinner hengekampen, sier han og legger til:

– Det er sjanseløst å ta det igjen.

AVGJORT:
AVGJORT:  Erik Thorstvedt mener Liverpool allerede har vunnet tittelkampen i Premier League.

Den tidligere skuddstopperen mener også at Liverpool har virket mentalt sterkere enn konkurrenten denne sesongen.

– Når City er i trøbbel, blir de stresset og alt skjærer seg fullstendig. Når det samme skjer med Liverpool maler de på, vet at de kommer til å fikse det, og gjør det, sier han.

Liverpool møter Wolverhampton søndag kl 17:30. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]