– Forrige sesong var et stolpetreff

Roberto Firmino mener at laget har fininnstilt siktet.

15. jan 2020 kl 11.50 Kenneth Baraas

Den brasilianske spissen gikk gjennom en liten måltørke tidligere denne sesongen, og Firmino tok til og med en prat med Jürgen Klopp om situasjonen.  

– Vi hadde en liten prat fordi han så litt bekymret over akkurat det, og jeg har ikke sett ham slik før. Jeg fortalte ham at jeg ikke er interessert i det tallet, fordi han er den som kobler sammen lagdelene våre, sa Klopp om tiden før det løsnet for Firmino foran mål.

Bedre selvtillit

Angriperen står med fem scoringer på sine seks siste kamper, og satte sist inn den avgjørende scoringen mot Tottenham.

Både Firmino og laget er i storform, som har ført til at laget topper tabellen med 14 poeng ned til Manchester City.

– I den forrige sesongen traff vi stolpen i Premier League. Vi var skuffet over at vi ikke vant, forteller Firmino til Premier League Productions.

– Vi har en mulighet denne sesongen, det ligger i våre hender. Vi må bare fortsette å jobbe hardt, følge den samme veien som vi er på og ha hodene på riktig sted. Vi må fortsette å ha den samme vinnermentaliteten.

– Vi vil fortsette med å ta kamp for kamp og beholde mentaliteten til mestere frem til sesongslutt, så får vi se hvor det tar oss.

– Vi har helt klart mer selvtillit denne sesongen. Vi har vunnet alle kampene (bortsett fra uavgjort på Old Trafford), og det øker selvtilliten vår fra kamp til kamp. Vi må bare bygge videre på dette.

Mye er Klopps fortjeneste

Firmino svarer videre på spørsmål om hvor mye som har endret seg spillet under Klopp.

– Veldig, veldig mye. Jeg kjente ham fra da jeg spilte mot Dormund i Tyskland (tiden i Hoffenheim).

– Jeg ble veldig glad da jeg hørte at han skulle komme hit, siden han var tysk og jeg har spilt der, og jeg har litt av den tyske mentaliteten.

– Han gjorde store endringer i klubben på alle mulige måter; taktisk, mentalt. I dag er vi der vi er, ikke kun på grunn av ham, men han er grunnen til store deler av endringene i klubben. Jeg er virkelig glad for å spille under ham, han er en fantastisk trener, avslutter brasilianeren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]