Studerte Firmino under langtidsskaden

Danny Ings har en fantastisk sesong.

11. jan 2020 kl 11.58 Arild Skjæveland

I fjor sommer ble Danny Ings solgt til Southampton. Spissen var veldig godt likt på Melwood, men var desperat etter førstelagsfotball - og Liverpool gikk godt i pluss på spilleren når han dro permanent til sørkysten for 20 millioner pund.

Han fikk Liverpool-karrieren spolert av skader, men har nå vært skadefri i to og et halvt år. Selv om Southampton har slitt, har han hatt en fantastisk sesong, og har kun Jamie Vardy foran seg på scoringslisten. 

13 ligamål har det blitt så langt denne sesongen. Ikke verst for et lag som lenge lå under streken, og som kun har 25 scoringer totalt.

– Andre spillere utvikler seg og lærer mye raskere, så det var viktig at jeg gjorde det samme, sier Ings i et intervju med The Telegraph. Han mener at han nå er en bedre spiller enn han var før skadene. 

– Jeg føler at jeg har momentum, og da får du flere sjanser som spiss. Jeg er der nå at jeg gir meg selv de beste mulighetene til å score hver uke. Noen uker kommer jeg ikke til å gjøre det, og det er helt normalt - men jo flere posisjoner jeg kommer meg i for å score, jo flere mål vil jeg score, sier han.

Lærte fra Firmino

27-åringen fikk sin første alvorlige skade i 2015, på den første treningsøkten etter at Jürgen Klopp hadde tatt over for Brendan Rodgers som Liverpools manager.

Han så hver eneste Liverpool-kamp mens han var skadet, og det var spesielt én spiller han studerte - Roberto Firmino.

– Han er så intelligent. Han vet akkurat hvor presset er rundt ham. Han vet hva han skal gjøre med ballen, om han skal utfordre eller sentre. Spillere som det er helt i toppen, og jeg elsket å lære fra ham, sier Ings.

FÅR SKRYT: Roberto Firmino får skryt fra Danny Ings, og er en spiller han studerte under skadene.

FÅR SKRYT: Roberto Firmino får skryt fra Danny Ings, og er en spiller han studerte under skadene.

I dag har Ings en mulighet til å hjelpe sin gamle klubb, når Leicester er motstander på King Power Stadium. Leicester slo Southampton hele 9-0 da lagene møttes i oktober. Kampen har avspark kl. 16.00.

Etter den kampen er det Liverpool som skal i aksjon. Kampen mot Tottenham har avspark kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]