Shrewsbury på bortebane var én av ni kamper Salah fikk starte for Chelsea

Egypteren fikk kritikk av manageren etterpå.

26. jan 2020 kl 11.37 Arild Skjæveland

Nå er det lite sannsynlig at Mohamed Salah kommer til å bli involvert, eller være med på turen til Shrewsbury i kveld.

Men dersom han er det, så er det en stadion der han har vært før. Her fikk han én av sine ni starter i Chelsea-trøyen, i ligacupens fjerde runde.

Han spilte 80 minutter i en 2-1 seier, og fikk kritikk fra manager José Mourinho etterpå.

– Jeg forventer at spillere skal gi meg problemer. Jeg elsker problemer. Men mange av dem gjorde det ikke, og de gjorde det lett for meg å velge laget mitt for lørdag, sa Mourinho etter kampen ifølge Liverpool Echo.

– Dersom spillere som spilte 90 minutter for to dager siden var fantastiske, forventer jeg at spillere som ikke spiller så mye vil løfte seg og gi meg problemer.

På direktespørsmål om Salah og Andre Schürrle hadde skuffet, var svaret kort.

– Ja.

Fikk 19 kamper

I den nevnte kampen mot Shrewsbury kom også Eden Hazard inn som innbytter på overtid. Han var ikke helt sikker på hvem han hadde møtt.

Salah fikk bare 19 kamper totalt i Chelsea. 11 i 2013/14-sesongen, og åtte i 2014/15. Han ble så sendt på lån til Fiorentina, der han var en suksess med ni mål og fire målgivende på 26 kamper.

Roma hentet ham, der han scoret 34 mål og hadde 22 målgivende på 83 kamper - før han ble Liverpool-spiller sommeren 2017.

Karrieren hans på Anfield har vært et eventyr. Han har scoret 86 mål på 134 kamper, og har ifølge Transfermarkt 37 målgivende. Med andre ord direkte involvert i 123 scoringer på 136 kamper…

Shrewsbury - Liverpool spilles kl. 18.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.