– Det var vanskelig mot langpasningene frem til Mané, Salah og Firmino

Ole Gunnar Solskjær peker på langpasningene som hans lags største utfordring mot Liverpool.

20. jan 2020 kl 09.24 Jens Hapnes Rege

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har vært gode mot de beste lagene denne sesongene. I gårsdagens kamp var de på sitt beste, men det var ikke nok til å komme i nærheten av det aller beste laget. 

– Vi har nettopp hatt en kamp mot det beste laget i landet. Jeg følte den siste halvtimen at vi kunne fått med oss noe etter kampen, sa han, ifølge Liverpool Echo, etter kampen. 

– Når vi kjempet oss forbi den verste stormen i andre omgang skapte vi sjanser og presset dem. Men det betyr ingenting om stillingen reflekterer kampen riktig. De vant. 

Dødballer og langpasninger

Liverpools første mål kom etter at Van Dijk stanget inn et hjørnespark fra Trent Alexander-Arnold, mens det andre målet kom etter at Alisson Becker prikket en langpasning mot Salah, som løp ballen i mål. Solskjær peker på langpasninger og dødballer som den største utfordringen. 

– De er det mest direkte laget i ligaen. De putter deg under så stort press og jeg synes forsvarerne og midtbanen vår taklet det bra. Det er vanskelig mot langpasningene frem til Mané, Salah og Firmino. De forsøker hele tiden å komme inn bak forsvaret. 

HELTER: Alisson sendte Salah gjennom på overtid, og var førstemann fremme hos egypteren for å feire målet.

HELTER: Alisson sendte Salah gjennom på overtid, og var førstemann fremme hos egypteren for å feire målet.

– Vi liker ikke å slippe inn mål på dødballer. Det første målet gikk ikke etter planen. Man må komme tettere i Virgil ettersom han er en av de beste hodespillerne. Når han får løpe fritt er det ikke enkelt å forsvare seg mot. 

– Det er skuffende. Å slippe inn fra det siste sparket på ballen er også skuffende, men vi måtte sende alle opp da etter å ha bygd opp presset den siste halvtimen.

Nordmannen påpekte også at skadene på de viktige spillerne Pogba, McTominay og Rashford ikke hjalp i tapet, og sier at det vil gå flere uker før Rashford er tilbake fra stressbruddet i ryggen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]