Fem ting om kampenTusen dager uten ligatap på Anfield!

En fantastisk prestasjon endte i en enda større luke på toppen av tabellen.

1001 dager uten tap

Liverpool har en imponerende rekker med kamper uten tap i ligaen. Sist noen mestret å ta alle tre poengene mot Klopp & co. var da Manchester City vant 2-1 på Etihad den 3. januar 2019.

Statistikken er dog enda mer imponerende på Anfield. Nå strekker rekken med ligakamper uten tap på hjemmebane seg til 1001 dager.

Den gangen var det Christian Benteke som følte seg litt for vel hjemme på sin tidligere hjemmebane. Den tidligere Liverpool-angriperen scoret to ganger, etter at Philippe Coutinho hadde satt navnet sitt på måltavla på Anfield.Dette var tilbake i april 2017. 

Siden den gang har for eksempel Manchester City tapt fem kamper på sin egen lekegrind, mens dagens motstander, Manchester United, står oppført med seks tap på drømmenes teater.

Ett lag igjen til full bingo

Manchester United var det eneste laget som hadde tatt poeng fra Liverpool i ligaen. Seieren i dag betyr at de røde kun har igjen ett lag igjen i ligaen som kan krysses av på lista denne sesongen.

På grunn av Liverpools deltakelse i VM for klubblag ble bortekampen mot West Ham flyttet. 29. januar kan Liverpool gjennomføre bragden å ha slått samtlige lag i Premier League i samme sesong - og det før kalenderen viser februar.

Ligalederen har nå tatt 64 av 66 mulige poeng, og har en luke på 16 poeng ned til Manchester City - med en kamp mindre spilt.

Tallene er så enorme at det er vanskelig å tro på. 

INGEN I NÆRHETEN: Van Dijk var et hode høyere enn resten.

INGEN I NÆRHETEN: Van Dijk var et hode høyere enn resten.

Den flyvende hollender, og Alisson med målgivende

Noe av det vanskeligste med å møte Liverpool, er de rødes egenskaper til å score på alle mulige måter. I dag møttes et kompakt United-lag, i alle fall i åpningen av kampen, med tre stoppere. Da er Virgil van Dijk god å ha på dødball. Stopperen pekte seg ut unggutten Brandon Williams, og innerst inne visste nok venstrebacken at sjansene var små for å stoppe Liverpool-forsvareren.

Harry Maguire ante faren og forsøkte å hjelpe sin unge lagkamerat, men det var for sent. Nederlenderen så ut som en lærer som ble med elevene sine for å spille ball i friminuttet, og steg himmelhøyt til værs for å stange inn 1-0.

Ifølge WhoScored, står Anfield-klubben med 31 mål i åpent spill, fem på kontringer, fire fra straffemerket, samt to selvmål fra motstanderlagene.

Van Dijks fjerde ligamål for sesongen betyr at Liverpool har scoret hele ti Premier League-mål på dødballer. Vanvittige tall for et lag som for ikke altfor lenge siden var kjent for å slite på faste situasjoner - både defensivt og offensivt.En av hovedgrunnene til det, ved siden av Van Dijks hodestyrke, er selvsagt Trent Alexander-Arnolds utsøkte dødballfot. 

Liverpool toppet kampen med et kontringsmål, der Salah dro seg løs og satte inn 2-0. Assisten? Jo, den kom fra Alisson Becker. Dette Liverpool-laget slutter ikke å imponere. 

Firmino jublet for etterlengtet scoring, men…

Roberto Firminos ti siste mål for Liverpool har blitt scoret på reisefot. Brasilianerens siste scoring på Anfield kom i 2-0-seieren mot Porto i april 2019.

Før halvtimen var spilt trodde brasilianeren at han hadde endt måltørken på hjemmebane. Virgil van Dijk gikk opp i duell med David de Gea, og ballen havnet til slutt hos Firmino. Liverpool-spissen så ut som en spiller som scorer i hver eneste hjemmekamp og skrudde ballen lekkert i lengste hjørne.

Anfield gikk av hengslende, men gleden var ikke langvarig. VAR sjekket hendelsen og bedømte situasjonen i forkant til å være angrep på keeper.

JUBLET FORGJEVES: VAR ødela moroa for Firmino.

JUBLET FORGJEVES: VAR ødela moroa for Firmino.

God bredde i troppen

Liverpools benk så slik ut i dag: Adrian, Fabinho, Matip, Lallana, Origi, Minamino og Jones.

Fabinho og Joël Matip har begge kommet tilbake fra lange skadeopphold, og vil være med å tilføre enda et ekstra gir i jakten på klubbens første ligagull på tretti år.

Adam Lallana har vartet opp sterke bidrag i det siste når han har fått sjansen, Divock Origi vet vi alle hva kan bidra med fra benken, og Minamino har blitt kjøpt inn for å styrke valgene offensivt i banen.

Adrian har gjort en strålende jobb som andrekeeper og bidrar også sterkt til å holde moralen oppe i gruppen - ikke at det er et stort problem om dagen. Curtis Jones var eneste unggutt på benken, og trolig er det en plass Xherdan Shaqiri vil ha i perioder der sveitseren er kampklar.

I tillegg har de røde James Milner og Naby Keita på skadelista, og det virker ikke som de er altfor langt unna - uten at Klopp har satt noen dato.

Det ser lovende ut fremover, og bredden vil komme godt med i både FA-cup- og Champions League-spill ved siden av den intense jakten på Premier League-trofeet.