Klopp om middag med Ferguson og endring av maktforhold i engelsk fotball

Manageren tror ikke Liverpool kan kopiere Manchester Uniteds storhetstid.

18. jan 2020 kl 08.58 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp er tydelig på at Liverpool-fansen ikke bør forvente noen form for lengre periode med dominanse fra de røde. 

Manchester United regjerte i England under Sir Alex Ferguson, og vant 13 Premier League-titler, men det er Klopp klar på at trolig aldri vil skje igjen. 

– For å være ærlig, så tror jeg ikke det er mulig. Jeg tror ikke det er mulig å gjenskape den dominansen som de (United) hadde, sier Klopp, ifølge Chris Bascombe i The Telegraph.  

– Fotballen og maktforholdene mellom klubbene har endret seg veldig siden den gang. Vi har gjort noen gode avgjørelser - det er hvorfor vi ble et bedre lag. Andre lag kan gjøre akkurat det samme.

– Hvordan jeg kan bygge troppen? Som sagt tror jeg ikke det er mulig å gjenskape den dominansen som Liverpool hadde tidligere og som United hadde i tiden etter. 

– Det er mer sannsynlig at ulike lag vil kjempe om ulike ting, på grunn av de økonomiske musklene til mange lag. Leicester for eksempel, de har kommet opp og etablerer seg i topp seks, vil jeg si. Det gjør det enda vanskeligere. 

– På den tiden (da United dominerte), så vil jeg ikke si at United vant masse kamper med fire eller fem mål, men det var forventede seire. Det var klart at nå laget dro visse steder så ville de vinne. Vi har hatt mange kamper der vi har vunnet 2-1, 1-0, og har måttet grave ordentlig dypt. 

– Men det er egentlig ikke viktig å være dominerende. Det som er viktig er at du som lag kan kjempe hver sesong. Det er det eneste jeg trenger å vite. Det er nok. 

Fotballen og maktforholdene mellom klubbene har endret seg veldig siden den gang. Vi har gjort noen gode avgjørelser - det er hvorfor vi ble et bedre lag. Andre lag kan gjøre akkurat det samme.
VANSKELIG Å GJENSKAPE: Klopp tror det er nærmest umulig å gjenskape suksessen som Ferguson hadde. Her feires ligatittelen i 2007/2008-sesongen.

VANSKELIG Å GJENSKAPE: Klopp tror det er nærmest umulig å gjenskape suksessen som Ferguson hadde. Her feires ligatittelen i 2007/2008-sesongen.

Middag med fienden

Tidligere denne sesongen, holdt Klopp et løfte da han spiste middag med Ferguson. Duoen ble «solgt» til støtte for veldedighet til en prislapp på £100 000.

– Det var virkelig fint, tiden fløy. Jeg hadde min Liverpool-smarttelefon på bordet hele kvelden, og det var ingen som forlot bordet. Det var bare fint.

– Ryan Giggs var der også, samme med Bryan Robson. Jeg hadde ikke noe problem med det, og de syntes også det var fint. Det føltes ikke ut som det (å være omringet av fienden), men jeg vet om det. Mr. Neville og Mr. Carragher arbeider sammen på TV, hvem hadde trodd det?

– Jeg har et veldig godt forhold til Sir Alex, og da jeg møtte ham første gang sa jeg «Alex Ferguson» med et annet ord i midten. Det var utrolig. Jeg var en veldig ung manager i Dortmund som aldri hadde møtt ham tidligere, og vi hadde en veldig god samtale.

– Jeg trengte 20 minutter til å bli vant med den skotske aksenten, men så gikk det seg til. Fra den gangen har vi hatt kontakt. Nå er han ikke lenger manager for Man United, så da jeg var der, var han ikke den tidligere manageren til Man United. Han var bare en veldig hyggelig mann, avslutter Klopp. 

Jeg har et veldig godt forhold til Sir Alex, og da jeg møtte ham første gang sa jeg «Alex Ferguson» med et annet ord i midten. Det var utrolig. Jeg var en veldig ung manager i Dortmund som aldri hadde møtt ham tidligere, og vi hadde en veldig god samtale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]