VAR:Dommerne har fått beskjed om å bruke skjermen mer

Når VAR griper inn ved røde kort skal dommerne nå se på skjermen ved sidelinjen.

17. jan 2020 kl 23.31 Einar Kvande

Under et møte nylig fikk Premier League-dommerne beskjed om å ta en titt på skjermen ved sidelinjen selv når VAR foreslår å oppgradere et gult kort til et rødt kort, og når VAR foreslår å nedgradere et rødt kort til et gult kort, melder Independent.

I de fleste VAR-tilfeller har dommerne fått beskjed om å bruke skjermen på sidelinjen så lite som mulig, og så langt i sesongen har dommerne stort sett valgt å stole på VAR isteden for å gå til skjermen. 

Michael Oliver sjekket skjermen før han ga rødt kort til Crystal Palace-spilleren Luka Milivojevic i FA-cupkampen mot Derby den 5. januar. 

Dommeren skal ta avgjørelsen

Arsene Wenger, som nå er sjef for fotballutvikling i FIFA, uttalte i forrige måned at han var bekymret over at dommerne bruker skjermene så lite i Premier League.

– Dommerne er på banen fordi de har erfaring og selvtillit. Vi må ikke glemme at VAR skal være til hjelp for dommeren, men det er dommeren som bør ta avgjørelsen. Det er dommeren som må ta den riktige avgjørelsen basert på den hjelpen han får, uttalte Wenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]