Det kan bli slutt på å sjekke om armhuler er på riktig side

FA ønsker endringer i bruken av VAR på offside fra neste sesong.

12. des 2019 kl 11.12 Arild Skjæveland

Roberto Firmino fikk annullert sin scoring på Villa Park etter at armhulen hans var på feil side av beinet til Tyrone Mings tidligere denne sesongen. Raheem Sterling er en annen spiller som har fått målet sitt annullert av samme grunn.

VAR har fått mye kritikk denne sesongen, og «offsidelinjene» som settes ved den nærmeste kroppsdel en kan score et mål med, er en av delene av VAR som har fått kritikk.

Nå ønsker FA en endring, rapporterer Martyn Ziegler i The Times.

Vil ha slutt på marginale avgjørelser

Slik det er nå måles det ned til millimeter. Det vil engelske FA og de andre britiske fotballforbundene ha slutt på, ifølge avisen.

De jobber sammen med et forslag for å endre VAR-protokollen, slik at offsideavgjørelser skal bli tatt dersom det er en klar og tydelig feil, heller enn beslutninger ned på detaljnivå. De har allerede luftet problemstillingen med UEFA-president Aleksander Ceferin.

Det neste steget blir å overtale FIFA til å støtte forslaget, og i februar ta det til The International Football Association Board som hvert år bestemmer og reviderer spillereglene.

Ett forslag har vært at linjene som tegnes blir tykkere, slik at det er åpenbart om en spiller er klart i offside. Det vil igjen gi en fordel til angripende lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]