– Kun skader kan stoppe ham

Jürgen Klopp spår en lysende karriere for Trent Alexander-Arnold.

17. jan 2020 kl 20.47 Einar Kvande

Jürgen Klopp tror det er bare er en ting som kan stagge den forrykende utviklingen som Trent Alexander-Arnold opplever som fotballspiller i Liverpool FC - nemlig skader.

Onsdag var det tre år siden scouseren med nummer 66 på ryggen fikk sin Premier League-debut, da han startet i 1-1 kampen mot Manchester United på Old Trafford. Spiller han mot samme motstander på søndag, vil det være hans ligakamp nummer 77.

21-åringen er nå etablert som et klart førstevalg på høyrebacken. Han er også fast inventar på det engelske landslaget, og har vunnet Champions League, UEFA Super Cup og klubb-VM med Liverpool.

– Kampene han har spilt har gjort ham bedre, og kampene han spiller fra nå av vil fortsette å gjøre ham bedre. Hans fotballforståelse vil bli bedre. Den er allerede veldig bra, men den vil bli enda bedre. Det er bare naturlig. Sett bort fra skader, kan jeg ikke se noe som kan stoppe utviklingen hans, for hans holdninger og hans bakgrunn er bare så bra. Han er veldig lidenskapelig, men samtidig også rolig og behersket, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

Solid familie

– Familien hans har lagt et veldig, veldig godt grunnlag for ham. Han har et veldig nært forhold til dem, noe som er bra. De holder bena hans godt plantet på jorda. Jeg er ikke sikker på om han trenger det, men om han tar av vet jeg eksakt hvem som vil få ham ned på jorda igjen. Jeg behøver ikke gjøre det, slår tyskeren fast.

– Når du er en talentfull fotballspiller med strålende holdninger, og om du elsker spillet så høyt som han elsker spillet, og har den bakgrunnen han har, er det stor sannsynlighet for at du får en skikkelig god karriere. Mye bra er mikset sammen her, og nå har vi denne spilleren. Jeg håper det fortsetter slik lenge, lenge, lenge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]