– Dette er som å møte Everton - de vil være ekstra motiverte

Jürgen Klopp ser likhetstegn mellom Everton og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

17. jan 2020 kl 19.35 Einar Kvande

Under dagens pressekonferanse understreket Jürgen Klopp hvor viktig det er at hans spillere presterer opp mot sitt aller ypperste, dersom de skal sikre seg tre poeng i søndagens kamp mot Manchester United.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap er det eneste som har tatt poeng fra Liverpool i årets Premier League. Klopp ønsker ikke at det skal skje igjen.

– Dette er en veldig, veldig viktig fotballkamp. Veldig viktig, akkurat som kamper mot nesten alle motstandere. Det er slik det er. Vi må lære oss å håndtere kamper som dette på riktig måte. Vi har ikke gjort det dårlig tidligere heller, men vi kan fortsett bli bedre. Jeg synes kampen borte mot United var et godt eksempel på det. Vi spilte ikke opp mot vårt beste i den kampen, noe vi burde ha gjort, i og med kvaliteten på motstanderen. Vi var ikke dårlige den dagen, men vi spilte ikke opp mot vårt beste. Vi må sørge for at det er større sannsynlighet for at vi spiller opp mot vårt beste i kamper som dette. Skal du klare det, må du behandle kampen som du behandler alle veldig, veldig viktige kamper. Den neste kampen er alltid den viktigste, så vi gjør ingenting annerledes, sa Liverpool-manageren til pressen i dag.

– Vi vet hvor viktig denne kampen er for våre supportere. Dette er som å møte Everton, de vil være ekstra motiverte. Jeg håper folk skjønner det. Vi spiller alle våre kamper for våre supportere, ikke bare disse kampene. Den eneste grunnen til at vi gjør det er at vi har samlet denne gruppen, og vi spiller for Liverpool, og Liverpool er en naturlig fiende for noen klubber. Vi har flere naturlige fiender enn andre klubber. Det skyldes trolig vår historie, og all suksessen som klubben har hatt. Men jeg sa for lenge siden at vi må skrive vår egen historie. Det betyr at vi må spille på vår egen måte, og det forsøker vi å gjøre. Dette er en veldig, veldig viktig kamp. Det er helgens viktigste kamp for oss, det er sikkert, og det er slik vi ønsker å angripe kampen.

Dette er helgens viktigste kamp for oss, det er sikkert.

Defensive United

Ole Gunnar Solskjær har pleid å sørge for at hans Manchester United ligger dypt og kompakt i kampene mot Liverpool, for å forsvare seg godt og satse på kontringer.

– Jeg er ikke 100 prosent fornøyd med resultatene, men jeg husker kampene og de var ikke helt slik du forestiller deg kamper mellom United og Liverpool. Det handler ikke om hvordan kampene har vært før i tiden. Det har vært gode tider for Liverpool og gode tider for Manchester United, det har alltid vært en klar favoritt og slike ting. Men begge lag forsøker å vinne. De siste to årene har spesielt bortekampene våre mot dem vært merkelige slik sett. Jeg sa vel etter forrige kamp at United bare forsvarte seg, og Ole ble også konfrontert med dette. Jeg husker ikke lenger om jeg faktisk sa det, men om jeg sa det var det trolig sant, for det føltes slik den gangen, sa Klopp om de to tidligere møtene med Solskjærs United.

– Det er litt merkelig når du spiller mot en motstander av aller høyeste kvalitet, noe United fortsatt er, og de spiller på den måten de gjør. Det gjør livet veldig vanskelig for oss. Vi opplevde det samme mot Tottenham nå sist, det er sannheten. Etter 70 minutter hadde vi hatt ballen rundt 80 prosent av tiden. Det er ikke normalt. Hvordan kan du forvente noe slikt?

– På den annen side er deres kontringer på det høyeste nivået i verden. Slik er det både med Tottenham, med de spillerne de har, og med Manchester United. Det er sikkert. Jeg sier ikke at de bare satser på kontringer, men det er det de satser mest på. Om folk anser dette som kritikk, kan jeg ikke forandre på det. Det er bare en beskrivelse av situasjonen, og det gjør selvsagt livet vanskeligere for oss. Dersom det er en åpen fotballkamp må du spille fotball, og forsøke å finne rom her og der. Slik er det bare.

Sårbare bakover

Klopp er selvsagt klar over Manchester Uniteds hurtige angripere, og vil ha dette i bakhodet når han legger sin slagplan foran kampen.

– Vi møter lag med slike egenskaper i flesteparten av kampene. Vi ønsker å dominere kampene. Vi må gjøre det. Det går ikke alltid slik vi ønsker, men i mesteparten av tiden har vi ballen. Da må du beskytte deg mot situasjoner som dette. Du må være så kreativ som mulig. Offensiv fotball fungerer kun når du benytter hele motstanderens banehalvdel. Da blir du ganske sårbar bakover når du mister ballen, så du må sørge for at du ikke mister ballen. Og dersom du mister ballen, må du vinne den tilbake så raskt som mulig. Klarer du ikke det, må du beskytte deg selv på best mulig vis. Det er slik fotball fungerer. Jo bedre lag og spillere du møter, jo viktigere er det å tenke slik som dette. Du kan ikke fokusere kun på det offensive.

– Vi har stor respekt for Manchester United. Som sagt er de ikke bare et kontringslag, selv om de spilte slik mot oss. Vi har analysert alle kampene de har spilt, og de bygget opp angrepene sakte selv mot Manchester City. Mot oss spilte de 80 prosent langballer. Hvordan kan vi vite hvordan de vil spille denne gangen? Kanskje har de funnet en spesifikk måte å spille mot Liverpool på, men det er stor forskjell på å spille på Anfield og på Old Trafford. Og det ønsker vi å vise dem.

Det er stor forskjell på å spille på Anfield og på Old Trafford. Og det ønsker vi å vise dem.

– Dette er bare en fotballkamp, og det er visse ting du må gjøre. Jo bedre motstanderen er, jo mer konsentrert må du være ute på banen. Denne kampen skriker etter perfeksjon. Det er slik det er. Som sagt, dersom du mister ballen på feil tidspunkt vil toget gå fra oss. Det er åpenbart. Det gjelder å sørge for at det ikke skjer, avsluttet Klopp.

Liverpool - Manchester United spilles søndag klokken 17.30 og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]