Vi fulgte pressekonferansen:Klopp forstår ikke hvorfor Manchester United spiller som de gjør

Les de siste oppdateringene fra Jürgen Klopp før helgens kamp mot Manchester United.

17. jan 2020 kl 13.32 Kenneth Baraas

VAR

– Den eneste grunnen til å ha skjerm på sidelinjen er å bruke de, eller det var det jeg trodde. 

– Jeg vet ikke om de har blitt brukt ennå. Vi ønsker de rette avgjørelsene, så vi burde bruke alle hjelpemidler. Forhåpentligvis ikke fem-seks ganger i løpet av en kamp. 

Manchester United

– Det er en veldig, veldig viktig kamp. Veldig viktig. Vi må lære oss hvordan vi kan håndtere disse kampene, slik som denne. Vi har ikke gjort det dårlig tidligere, men vi kan forbedre oss. 

– Kampen på Old Trafford var et godt eksempel. Vi var ikke på vårt beste på grunn av kvaliteten til motstanderen. Vi må være på vårt beste. Vi vet hvor viktig det er for våre supportere, men vi spiller alle kamper for våre fans. 

Skadeoppdatering

Klopp sier at både Matip og Fabinho er tilgjengelige, og duoen er trolig med i søndagens tropp. 

– De (Matip og Fabinho) trente normalt i går og dagen før det. De er trolig med i troppen. De andre tre er ikke med (Lovren, Milner, Keita). Dejan vil starte å trene 100 % fra mandag av. Jeg er usikker på de andre, men vi vil ikke haste med dem. 

Mer om United

– Jeg vet ikke med resultatene, men i kampene mot United har det alltid vært en god kamp. Det har aldri vært en klar favoritt i kampene. Begge lag forsøker å vinne. De siste to bortekampene har vært litt merkelige. Jeg vet ikke om jeg har sagt at United alltid forsvarer seg, men trolig har jeg sagt det. 

– Mot Spurs hadde vi 80 prosent ballbesittelse etter 70 minutter, det er ikke normalt. Jeg sier ikke at United kun bruker kontringsangrep - og det er ikke kritikk, bare en beskrivelse. 

– Det er merkelig å møte et lag fylt med så mye kvalitet som United, og så spiller de slik de gjør. 

– Hvordan kan vi vite hvordan de vil stille (laget)? Forskjellen mellom å spille på Old Trafford og Anfield er gigantisk, vi må vise det. 

– Jeg mener at i mesteparten av kamper der vi møter lavtliggende lag, så prøver vi å dominere og være kreative. Det fungerer kun om vi bruker hele banen. Vi blir sårbare hvis vi mister ballen, så vi må bare passe på at vi ikke gjør det. 

Afrikamesterskapet

– Jeg kan ikke respektere afrikamesterskapet mer enn jeg gjør, jeg liker turneringen, jeg har sett masse på det. Men det er et åpenbart problem at turneringen spilles midt i sesongen. 

– Det er det generelle problemet. En annen ting er at FIFA arrangerer et mesterskap på sommeren 2021, en uke senere enn da afrikamesterskapet skulle vært spilt. Jeg har sagt dette tidligere også. 

– Et annet problem er at det er for mange turneringer. En annen ting er at det ikke hjelper de afrikanske spillerne. Vi kommer ikke til å selge Naby, Mo eller Sadio på grunn av dette, men det vil påvirke avgjørelsen hvis vi må hente noen inn. 

– Hvis man kjøper noen (afrikanske spillere), så må du ta med i vurderingen at de ikke vil spille i en måned i januar. 

– Jeg vet folk sier at hvis du spiller færre kamper så betyr det mindre penger. Jeg er klar for det. Disse turneringen er spilt av spillere, og de har aldri pause. 

– Men jeg sitter her og snakker om det, og ingen vil høre. Det er bortkastet tid. De vil si at jeg er han fra Liverpool som klager. 

Rykter om Cavani til Atletico Madrid

– Jeg mener at Morata og Felix er farlige nok. Jeg håper ikke de signerer Cavani, sier Klopp med et smil. 

– Vi har ikke analysert dem ennå, men vi vil gjøre det. 

Klopp svarer også samme spanske journalist på spørsmål om han er den beste manageren. 

– Enkelt svar. Nei, jeg er sikker på at jeg ikke er det. Det er hyggelig at Adrian sier det, men jeg ville sagt det samme om jeg var ansatt av meg. 

Alexander-Arnold

– Kampene han vil spille, vil gjøre ham bedre, samme med laget. Hans forståelse av spillet vil utvikle seg naturlig. 

– Jeg ser ingenting som kan stoppe ham, bortsett fra skader. Han er full av lidenskap, men samtidig rolig. Fantastisk familie. Veldig gode grunnverdier. De holder ham på bakken, men jeg er sikker på at han ikke trenger det.

– Det er ganske sannsynlig at han vil ha en ordentlig karriere. Forhåpentligvis i lang tid fremover. 

Det defensive

– Du har ingenting i fotballen uten flaks. Spurs og Wolves hadde muligheter. Vi har ikke forsvart oss perfekt i de siste seks kampene, det er masse vi kan forbedre oss på. 

Det var alt Klopp hadde å si for denne gang. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]