Derfor er Liverpool så stabile

De røde har planlagt det lenge, og nå er klubben inne i sin beste periode.

Liverpool vant mot Everton i FA-cupen med det som kan kalles et ungt reservelag. Til helgen møtes Manchester United, og motstanderens manager var ikke så imponert over det Liverpool presterte i Merseyside-derbyet. 

- Det er det som skjer når du har et ungt lag. Alle skryter av FA-cup-laget som Liverpool slo Everton med. Vårt lag i ligaen er ett år yngre i snitt, så det kommer til å være oppturer og nedturer, sa Ole Gunnar Solskjær for å forklare ujevnhetene i Premier League-kampen mot Norwich.

Mulig det er et forsøk på mind games før helgens oppgjør, men det er uansett en noe merkelig sammenligning.

Liverpool leder ligaen forholdsvis komfortabelt, og det skiller 27 poeng mellom de to rivalene. Filosofien til Solskjær er tydelig, unge spiller skal få sjansen og United-mentaliteten skal komme tilbake i veggene på Old Trafford. Det er en god start, men det er en grunn til at Liverpool har muligheten til å stille ungt i cupene.

Kanskje Liverpools unggutter fikk for mye ros, men de er fremdeles reservevalgene i en tropp som jager sitt første ligagull på tretti år. Det er en grunn til at de røde djevlene ligger på 5. plass og ikke kjemper om ligagullet.

Et lag i sin beste fotballalder

Gjennomsnittsalderen til Liverpools førstelag er 27 år, en alder som beskrives som den perfekte fotballalder. En alder der spillerne er inne i sin absolutte beste periode som fotballspillere.

Liverpool er det laget med flest spillere i alderen 25 til 29 år, med 73,3 prosent. Bak følger, ikke overraskende, 2. plassen Manchester City med 57,4 prosent. Tottenham og Chelsea ligger rett under 50 prosent, mens Manchester United er nede på 40. Arsenal, som har hatt store problemer denne sesongen, er helt nede på 26 prosent, ifølge Sky Sports.

Ti Liverpool-spillere har spilt over 1000 minutter denne sesongen. 29-årige Jordan Henderson er den eldste, og Trent Alexander-Arnold er den yngste med sine 21 år. Andy Robertson følger så etter som den nest yngste med en alder på 25 år. Dog har 22 år gamle Joe Gomez spilt en stor rolle i det siste, og de røde har også litt yngre blod på benken samt spillere som av ulike grunner ikke har spilt like mye denne sesongen.

NY BRIKKE: Minamino kom til klubben i akkurat rett tidspunkt.

NY BRIKKE: Minamino kom til klubben i akkurat rett tidspunkt.

Langsiktig plan

Detter er ingen tilfeldighet. Liverpool har ikke handlet inn supertalenter i ung alder, for å håpe at de skal slå til. Klubben har pekt seg ut områder på banen der forsterkninger har vært nødvendig og kjøpt spillere som kan forsterke laget med en gang.

Liverpool er det eneste laget denne sesongen som har levert uke ut og uke inn. De andre lagene i ligaen har variert mer i prestasjonen, noe som kan være et resultat av en ubalansert tropp i henhold til alder. Dette er noe Liverpool har bygget seg til over lang tid, og det er med å styrke troen på klubbens første ligatittel på tretti år.

Tidlig i januar signerte Liverpool Takumi Minamino. Japaneren er ikke et ungt talent, ei heller en spiller som er på vei over toppen. 24-åringen er på full fart inn i sine beste fotballår, og under Jürgen Klopps vinger kan den offensive spilleren være med å utvikle dette Liverpool-laget ytterligere.

Til søndag kan Liverpool igjen øke sine sjanser for et ligagull i mai, og vise viktigheten av en balansert spillergruppe mot et ungt Manchester United-lag.

Kilder: Sky Sports