– Jeg deler hennes meninger om Donald Trump 100%

Jürgen Klopp elsker ikke Donald Trump.

16. jan 2020 kl 23.01 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp har ledet Liverpool tilbake på toppen av næringskjeden og har omgjort laget og supporterne fra tvilere til troere, og deretter til vinnere. I en stor sak om tyskeren av Sports Illustrated beskrives han som den beste lederen i idretten, uavhengig av sport. 

Det har medført jevnlig deltakelse på prisutdelinger, hvor han blant annet har fått møte Megan Rapinoe. Amerikaneren Rapinoe har vært svært åpen om sine politiske syn, og har ikke vært fremmed for å kritisere presidenten Donald Trump. Det liker Klopp. 

Politisk åpen

– Jeg møtte henne på en prisutdeling, og jeg digget henne. Det er viktig å ha folk som henne som sier det de mener om viktige ting. Jeg deler hennes meninger om Donald Trump, 100%. Det er lett å gjøre det, men man må ha baller for å gjøre det offentlig i disse øyeblikkene når man vinner noe, sier Klopp om den amerikanske stjernen. 

Klopp har flere ganger uttalt sitt sosialistiske politiske ståsted. Flere mente at det ikke var tilfeldig at hans kontraktforlengelse ble offentliggjort like etter at konservative Boris Johnson ble valgt som statsminister, da en stor andel av scouserne var opprørte over valgresultatet. 

Hans Liverpool-mannskap utfyller hverandre perfekt og det er først og fremst det gode kollektivet som gjør suksessen mulig. Han mener at verdens problemer kan løses på samme måte som Liverpool løser sine - med samhold. 

– Jeg vet om flere problemer i verden, og som enhver person er jeg interessert i å løse dem, men jeg mener virkelig at vi må løse det sammen. Så ikke separer dere fra resten av verden. Populister har historisk sett vist at de aldri var den rette løsningen - de sier det folk vil høre. 

– Så lenge vi jobber med problemene sammen er de der for å løses. Vi er avhengig av hverandre og det kan vi ikke glemme, sier tyskeren om sitt åpne politiske ståsted. 

Ekstase i Liverpool

Klopp forteller om den korte perioden etter at han hadde blitt intervjuet i New York i forbindelse med den ledige jobben. Han skal ha godt hvileløst rundt i gatene, røykt seg gjennom noen sigaretter og kjøpte seg en hatt i en golf-butikk da turister begynte å kjenne igjen tyskeren. På innsiden ristet han av begeistring. 

– Jeg har elsket dette spillet siden jeg var to, og det er det Liverpool handler om - lidenskapen, kjærligheten og følelsene. Jeg tenkte på hvor viktig fotballen var for Liverpools supportere og hvilken situasjonen de var i - flytende rundt sjette og syvende plass - og jeg ville endre det.

JUBELBRØL: Liverpool-fans over hele verden møtte opp i Liverpools gater for å hedre Klopps mannskap.

JUBELBRØL: Liverpool-fans over hele verden møtte opp i Liverpools gater for å hedre Klopps mannskap.

Klopp forsøker nok en gang å sette ord på følelsene da Liverpool returnerte til Merseyside etter triumfen i Madrid. 

– Hvor mye det betydde for folk? Jeg trodde jeg visste det, men å se det var helt annerledes. 60, 70 og 80 år gamle kvinner og menn som slår seg på brystet og skriker: «JEG!ELSKER!DEG!» Det er slike forhold livet handler om. 

Tyskeren med det brede gliset har virkelig greid å snu rundt på et Liverpool som lenge så ut som en falmende storhet.

Med triumf i Premier League kan han, for å gjengi Raphael Honigsteins ord, være inne i den hellige treenigheten av Liverpool-managere sammen med Bill Shankly og Kenny Dalglish. 

Vi anbefaler å lese det dyptgående intervjuet med vår inspirerende trener. Det kan du lese her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]