Salah utdyper om forholdet til sine offensive lagkamerater

Egypteren forteller at det er ekstra utfordrende å møte Manchester United.

17. jan 2020 kl 15.51 Kenneth Baraas

Situasjonen i Burnley-kampen, der Mohamed Salah valgte å gå for avslutning fremfor å spille til Sadio Mané, har vært med på å sette i gang spekulasjoner om at forholdet har blitt kjøligere. 

I et intervju med Sky Sports, avfeier egypteren at det er tilfellet og forteller om en fantastisk atmosfære i Liverpool-troppen. På spørsmål om han og Mané har en konkurranse om antall scoringer, svarer egypteren slik:

– Ja, selvsagt - og jeg vinner! Sier Salah med et smil, før han følger opp:

– Nei, vi ser ikke slik på det. Hvis ingen av oss scorer og det ender 0-0, så blir vi veldig skuffet og irriterte over det. Men hvis vi er på banen og vinner, så er alt veldig bra. 

– Slik jeg tenker, så starter alt inne i garderoben. Forholdet man har til hverandre kan utgjøre en stor forskjell ute på banen. 

– Alle sammen har fantastiske forhold til hverandre, og jeg tror det hjelper oss i kamper og på trening. Det skaper en god atmosfære. 

Utviklet spillet

Salah påpeker også at spillet hans har utviklet seg under tiden i Liverpool, og samtaler med Jürgen Klopp har mye av æren for det.

– Noen ganger blir man vurdert som følge av antall scoringer, men kreativiteten er noe sjefen (Klopp) snakker mye med meg om. 

– Det tror jeg lagkameratene mine er fornøyde med også. Så lenge jeg skaper sjanser og har målgivende pasninger til dem, så er det fantastisk. 

– I sist kamp mot Tottenham, hadde jeg målgivende pasning til Firmino, og jeg var veldig glad på hans vegne. 

– Jeg kan heller ikke kun fokusere på å score eller avslutte på egenhånd, fordi da blir spillet mitt altfor enkelt å lese for motstanderen. Hvis jeg fortsetter å spille målgivende pasninger så er det med på å forvirre dem. Det handler om å ta kloke valg. 

Vanskelig å møte United

Liverpool møter Manchester United på søndag, og det er en ekstra utfordring, ifølge Salah. 

– Jeg føler Manchester United spiller annerledes mot meg enn andre motstandere. De forsvarer seg mot meg på en annen måte. Det er en utfordring, men jeg liker det. Så lenge laget vinner, er jeg alltid fornøyd. 

– Før hver kamp, prøver jeg å analysere motstanderen. Jeg prøver å finne ut av hvordan jeg kan score mot dem. Jeg mener det har fungert godt, siden jeg har scoret en god del mål for laget. Det er mye jeg har utviklet ved spillet mitt, men det er også masse som kan forbedres. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]