Mané kåret til årets spiller i Afrika

Senegaleseren vant over Mohamed Salah og Riyad Mahrez.

7. jan 2020 kl 21.38 Kenneth Baraas

Sadio Mané toppet et strålende 2019 med å bli årets spiller i Afrika. Liverpool-vingen spilte 63 kamper gjennom året, scoret 35 mål, vartet opp med elleve målgivende og sanket tre trofeer. 

Confédération africaine de football, den afrikanske fotballkonføderasjon, delte ut prisen til Mané, foran konkurrenter som Mohamed Salah og Riyad Mahrez.

Prisen ble overlevert av Samuel Eto´o, og det var en ydmyk Mané som tok imot prisen. 

– Jeg vil heller spille fotball enn å stå foran så mange mennesker. Jeg er veldig glad og virkelig stolt på samme tid. Jeg vil takke familien, spesielt onkel som er her i dag, sa Mané fra scenen. 

Første senegalesiske vinner siden Diouf

Mané blir den første senegalesiske spilleren som vinner siden El Hadji-Diouf, som vant i 2001 og 2002, ifølge The Guardian.

– Det er en stor dag for meg, og jeg vil takke hele det senegalesiske folket som har stemt på meg. Jeg kommer fra en veldig liten bygd som heter Bambali, og jeg er sikker på at de ser på meg i kveld, fortsatte Mané.

Algerie vant årets lag for herrer, Djamel Belmadi - trener for Algerie - vant årets manager, og Kamerun ble årets lag for damer. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]