Sjansene minsker for at Manchester Uniteds toppscorer blir klar

Solskjær forteller om skader, taktikk og unggutters første møte med Anfield.

17. jan 2020 kl 12.51 Kenneth Baraas

Søndag møtes Liverpool og Manchester United til det mange supportere beskriver som sesongens største oppgjør. De røde ligger 27 poeng foran sine rivaler, og Manchester Uniteds manager vet hvilken prøvelse hans mannskap står overfor. 

– Vi trenger en veldig god prestasjon, men vi slo City forrige måned, og vi har PSG-kampen i bakhodet. Vi trenger å komme opp på det nivået, spesielt på bortebane mot et lag som leder ligaen

– Vi har spilt uavgjort mot dem to ganger på rad nå, så vi har opplevelser å se tilbake på som kan gi oss tro og selvtillit. Presterer vi opp mot vårt beste, så har vi muligheten til å vinne. 

– Borte på Anfield er noe annet (enn Old Trafford). Man må huske å nyte det, men det kan også være et skremmende sted. Vi har noen unggutter som vil spille der for første gang, så vi må forberede oss godt. 

Har stoppet Liverpools angrepsrekke

Solskjær står med to uavgjorte på to kamper mot Jürgen Klopps menn, men ser ikke på det å «parkere bussen» som noe negativt. 

– Jeg tror ikke det er noe negativ (når folk sier det). Jeg tar det heller som et kompliment for at vi har forsvart oss godt. Det er et godt tegn når motstanderens manager blir frustrert. 

– Jeg mener vi har vært nærmest seieren i begge møtene, så jeg vet ikke hva problemet har vært. 

HAR FRUSTRERT: Klopps mannskap har hatt mye ball mot United, men Solskjær har klart å begrense de store sjansene for Liverpool.

HAR FRUSTRERT: Klopps mannskap har hatt mye ball mot United, men Solskjær har klart å begrense de store sjansene for Liverpool.

Skadeproblemer

Manchester United sliter med skader på flere viktige spillere. Midtbaneduoen Paul Pogba og Scott McTominay er ute av oppgjøret, mens det begynner å se skummelt ut for sjansene til Marcus Rashford.

– Jeg kan ikke gi noe svar nå. Selvfølgelig vil vi gi ham så mye tid som mulig til å finne ut av skaden. Vi vil gjøre noen flere vurderinger, og han vil få behandling i dag, i går var det kun restitusjon. 

– Men jeg vil ikke holde pusten. Jeg tror egentlig ikke han blir klar, men la oss se. 48 timer, så får vi se, sier kristiansunderen. 

Dog skal det sies at manageren har fintet ut pressen og motstandere tidligere, så som Solskjær sier: Vi får se. 

De røde djevlene vant over Manchester City på Etihad, men Solskjær mener Liverpool er en helt annen utfordring. 

– Ligatabellen er et bevis i seg selv, Liverpool har vært det beste laget, men City kan utspille lag. De er to ulike lag, to gode lag, og det har de vist de siste sesongene. 

– Man City gir deg en annen utfordring enn det Liverpool gjør, to veldig ulike måter å spille fotball på. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]