Solskjær om Rashford: – Jeg ville ikke bruke ham, og det slo tilbake på oss

United-manageren utdyper om angriperens muligheter til å spille på Anfield.

16. jan 2020 kl 08.49 Kenneth Baraas

Manchester Uniteds FA-cup-kamp mot Wolverhampton sto lenge 0-0, og etter drøye 60 minutter valgte Ole Gunnar Solskjær å kaste innpå Marcus Rashford. Det ga rask utbetaling ettersom United gikk opp til 1-0 kun noen minutter senere, etter scoring av Juan Mata. 

Men avansementet kan ha kommet med en pris. Rashford holdt ikke mer enn snaue 20 minutter, før spissen gikk ned i en duell og etter hvert måtte byttes ut. 

– Jeg tror det var et kne i ryggen eller noe sånt, så vi får håpe at det bare er noe som går over, sa Solskjær til Viasat. 

– Men har slitt en liten stund nå og det var derfor han ikke startet, men vi får prøve å stable han på beina til søndag. 

Litt senere på kvelden utfylte Solskjær mer til Manchester United TV (MUTV), trolig etter å ha blitt oppdatert i garderoben på skadesituasjonen. 

– Han har hatt et problem med ryggen i det siste, men det er et annet problem. Nå har vi et annet. Jeg tror ikke det (ryggplagene) er relatert til hvorfor han måtte av. Jeg kan i alle fall si at vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre ham klar til søndag, men jeg kan ikke love noe. Vi vil klare oss uansett. 

– Jeg ville ikke bruke ham, men vi trengte seieren. Det slo tilbake på oss. Han har vært tilgjengelig og skadefri hele sesongen, og han blir raskt klar etter skader. Han har slitt litt i det siste, men det kommer mer når han er sliten. 

Liverpool må leve med favorittstempelet

En skade på Rashford vil i så fall være et hardt slag for den norske manageren. United stiller blant annet uten to viktige midtbanespillere i form av Paul Pogba og Scott McTominay. 

Bojan Djordic, fotballekspert og tidligere Manchester United-spiller (registrert med to kamper), levner få muligheter for de røde djevlene. 

– Hvis jeg går ut av ekspertrollen og inn i supporterrollen, så har jeg bare angst for søndagen, angst for Anfield. De (Liverpool) er så gode i alt de gjør, og det er en kamp man ikke vil bli ydmyket i, sa den svenske fotballeksperten i Viasats studio. 

– Det er den matchen man drømmer om, det er den matchen man ringer rundt i kalenderen på kjøleskapet. Det første vi lærte da vi kom til Manchester, var at Liverpool skulle slås.

– Maktposisjonen har endret seg, det er Liverpool som ligger foran i sin utvikling, det er de som jakter sitt første ligagull på tretti år, de er europamestere, verdensmestere.  

– Liverpool er så overlegne. Selv om de står høyt med forsvarsfireren så rydder Van Dijk og Gomez unna det meste, og framme i banen er de også helt overlegne. Presspillet… Chris Wilder (Sheffield United-manager) sa det godt etter deres kamp mot Liverpool: «Dere prater om teknikk og ferdigheter hos spillerne deres, men de legger ned en like stor jobb som alle andre lag»

– Liverpool har problemer på Old Trafford, men etter det som skjedde i desember 2018 (3-1-seier), så har de fått tanken om at «vi er sterkere, det er vår tur til å skinne». Liverpool fortsetter å finne måter å vinne kamper på, avslutter Djordic. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]