– Jeg pleide å se for meg å score mål som Steven Gerrard

Alex Oxlade-Chamberlain snakker om sitt store forbilde.

15. jan 2020 kl 21.08 Jens Hapnes Rege

Alex Oxlade-Chamberlain har vært en av Liverpools mest produktive midtbanespillere denne sesongen, og så langt har det blitt fem mål for den eksplosive midtbanespilleren. 

Blant de har det vært noen spektakulære avslutninger. Etter å ha vært skadet i juleperioden var han tilbake fra start mot Everton i FA-cupen, før han igjen var i startelleveren mot Tottenham. Han så ikke ut til å ha mistet formen i det korte skadeavbrekket, og var nære ved å finne nettmaskene mot Spurs. 

I et intervju med liverpoolfc.com snakker han om målene han har scoret for de røde. 

– Målet mot Genk var annerledes. Det er et mål jeg kan nyte mer grunnet ferdighetene det krever, sier Ox om skuddet med utsiden av foten som gikk via tverrliggeren og i nettet. 

– Teknikken jeg prøver på fungerer ikke hver gang, men for meg er målene mot Manchester City og Arsenal foran the Kop favorittene. Intensiteten av å dundre ballen i mål foran the Kop - det er ingenting som er bedre enn det. Den følelsen jeg fikk etter Arsenal målet... det er det jeg lever for, sier 26-åringen fra sørkysten i intervjuet.

Forbildet

I det forrige oppgjøret mot Manchester United var Alex Oxlade-Chamberlain nære ved å vinne kampen på overtid med et godt skudd med venstrefoten. Det ser ut som om han kan starte på søndag, og kanskje kan han dundre en kanonkule i mål som sitt store idol. 

– Jeg pleide å se Stevie Gerrard dunke ballene i mål foran the Kop, og prøvde å tenke meg følelsen det ville gi. Slike mål gir meg et kick. 

– Jeg ble overrasket da målet mot Genk gikk inn, for å være ærlig. Jeg har satt mer pris på det i etterkant, men når jeg ser tilbake på målene mot Man City og Arsenal får jeg gåsehud. Det er de jeg liker best, avslutter Ox. 

Nå skal Manchester United gjeste Anfield førstkommende søndag 17:30. Forhåpentligvis får Oxlade-Chamberlain en ny perlescoring foran the Kop å se tilbake på. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]