Liverpool bør gi Fabinho tid

Liverpool kan lære av rivalers feilkjær, og sørge for at Fabinho kommer tilbake like sterkt.

Mange vil nok være fristet til å slenge Fabinho inn fra start mot Manchester United på søndag etter at brasilianeren ble friskmeldt denne uken. 

Harry Kanes nedadgående kurve viser hvorfor vi ikke bør gjøre det. 

Ankelproblemer

Kanes ankelproblemer begynte allerede i september 2016, da han etter tre strake kamper måtte gå av banen med en trøblete ankel. 

Spydspissen påskyndte rehabiliteringen for å bli klar til en kamp mot rivalene under to måneder senere. Etter det tok det bare fire måneder før problemene dukket opp igjen. 

Kanes konstante jag etter spilletid og mål har sørget for at ankelproblemene aldri har fått tilstrekkelig rehabilitering. Mye av den fysiske styrken som preget spissen tidligere er borte - han presser mindre og har blitt tregere. 

I de siste årene har han hatt tre avbrekk med ankeltrøbbel, og syv skadeavbrekk totalt før han i forrige runde pådro seg nok en skade som vil holde spissen ute resten av sesongen. 

NY SKADE: Kane vil nok en gang være ute med skade i store deler av sesongen

NY SKADE: Kane vil nok en gang være ute med skade i store deler av sesongen

Kane har mistet flere av sine styrker grunnet for kort rehabilitering, og det som det virket som ville være en fantastisk karriere kan ha blitt ødelagt. Det kan ikke Liverpool la skje med Fabinho. 

Godt apparat

Det medisinske apparatet rundt Liverpool virker blant de beste i verden, og Klopp er vanligvis forsiktig med å la spillere starte etter et langvarig skadeavbrekk. 

Fabinho kommer til å være en viktig brikke når Liverpool skal forsøke å sikre seg seriegullet, men hans anledning er ikke i kampen mot Manchester United. 

Det kommer viktigere kamper for dette Liverpool-laget. Da trenger Liverpool en skadefri og robust Fabinho.