Solskjær roser VAR og svarer på kritikken fra Klopp

Ole Gunnar Solskjær reflekterer over poengdelingen på Old Trafford.

21. okt 2019 kl 09.38 Hans Christian Boge-Fredriksen

Det ble en kamp preget av en rekke situasjoner, og kanskje først og fremst VAR. Først fikk ikke Divock Origi frispark i forkant av Manchester United sitt ledermål, før Sadio Manés utligning ble annullert for hands.

– Det var et klart frispark. Ingen tvil, sier Jürgen Klopp om taklingen på Origi.

– Problemet er at dommeren lar spillet gå fordi vi har VAR, og så ønsker ikke VAR å gå inn og overstyre avgjørelsen til dommeren. For meg var det klart. Jeg roet ned benken fordi jeg var sikker på at målet ville bli annullert.

– VAR gjør alt rett

Solskjær var av en helt annen oppfatning enn Klopp.

– Jeg tror VAR gjør alt rett i kveld, sier United-manageren til TV2.

På pressekonferansen etter kampen fikk nordmannen spørsmål om Origi ble snytt for frispark.

– Ingen sjanse, svarte Solskjær, og fortsatte: – Vi spiller ikke basketball. Ja, han rørte han, men det er ikke en klar og åpenbar feil.

– Vi kan rose dommeren, og han styrkte kampen som den burde i et derby. Han lot ting gå, og den lidenskapen som var på banen lot han gå til tribunene.

– Fortjente mer enn ett poeng

Manchester United så lenge ut til å stikke av med tre poeng, men fem minutter før slutt dukket Adam Lallana opp og sørget for poengdeling på Old Trafford.

Liverpool var store favoritter før kampen, i hvert fall på oddsen, men Solskjær var uansett skuffet over at det ikke ble tre poeng igjen i Manchester.

– Jeg er skuffet over at vi ikke kan sitte her og snakke om en seier, men selvfølgelig var prestasjonen veldig positiv. De er så skuffet i garderoben, men de vil tenke at vi spilte mot et veldig godt lag, sier han.

– Jeg er skuffet på vegne av spillerne og fansen, innsatsen de la ned fortjente mer enn ett poeng.

– Å slippe inn mot slutten av kampen føles verre, i tillegg til at de satte oss under press. Men de skapte ikke så mange sjanser.

– Vi håndterte presset veldig bra, men en glipp i konsentrasjonen og det er mål.

Svarte på Klopp-kritikken

Klopp uttalte seg også om Uniteds defensive tilnærming til kampen etter at de stilte med tre mann i midtforsvaret. Dette ble Solskjær fort konfrontert med på pressekonferansen.

– Vi satte opp laget for å angripe, være aggressive og skape sjanser, og det gjorde vi. Vi gjorde det så bra at de måtte endre taktikk i pausen, noe vi kan klappe oss på skulderen for. Men de satte oss under press i andre omgang, svarer Solskjær.

– Vi håndterte presset bra, men vi skapte ikke nok selv. Det er det neste nivået.

Den norske manageren fikk også spørsmål om United spiller bedre når de lar motstanderen ha mye ball og kan satse på kontringer.

– Det kommer an på hva du legger i «kontring». Vi er bedre når vi kan angripe raskt. Ikke noe dill-dall med ballen. Spille den direkte fremover. Det trenger ikke være kontring.

– Det var jo sånn Liverpool vant Champions League-finalen. De fikk et straffespark etter 40 sekunder, og spilte kampen smart etter det. Det er å spille riktig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]