Har aldri vært større favoritter på Old Trafford i Premier League

Kun én gang tidligere har oddsen vært høyere på Manchester United-seier på Old Trafford.

18. okt 2019 kl 21.07 Arild Skjæveland

Med landslagspause så startet oppbyggingen til søndagens kamp ekstra tidlig, og vi har i dagevis lest vurderinger fra eksperter og journalister om det som skal skje på Old Trafford.

Mens Liverpool har full pott så langt denne sesongen, og jakter to Premier League-rekorder på søndag, har det ikkje gått veien for Manchester United så langt denne sesongen. Dersom resultatene ikke går deres vei, kan de være under streken på søndag - men som Liverpool-supportere tar vi aldri en seier på Old Trafford på forhånd, og ei heller denne gang.

Det er likevel oppsiktsvekkende at oddsen på Manchester United-seier på søndag, på hjemmebane, er så høy som 4.85. Vi undersøkte med Norsk Tipping på Hamar, på om det noen gang har vært høyere odds for en hjemmeseier på Old Trafford.

Høyest med Liverpool involvert

Svaret er at ja, det har det - forrige sesong.

– Vi hadde 4,95 på United når de spilte mot City i fjor vår, så dette er med andre ord den nest høyeste oddsen vi har på United på Old Trafford i Premier League sin historie, sier Ole Johnny Sundt i Norsk Tipping til liverpool.no.

Den kampen vant City 2-0.

– I korte og enkle trekk er Liverpool for øyeblikk kanskje verdens beste lag, mens United har store problemer. I tillegg er det klart at toneangivende spillere er meldt ute for United, mens Liverpool rapporteres å stille sitt sterkeste lag. Slik ting har sett ut i det siste, er det etter vårt skjønn stor forskjell på lagene, men klart, dette er et oppgjør som er spesielt, så sjansen for at United får med seg et poeng eller mer er 25 prosent, sier han videre, sier Sundt.

Liverpool har altså, ifølge bookmakerne, aldri vært større favoritter på Old Trafford siden 1992/93-sesongen.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

* Siden denne artikkelen ble publisert, har oddsen sunket til 4.65. Den vil nok bevege seg ytterligere frem mot kampstart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]