Dette skjedde første dag i retten

New Balance og Liverpool FC møttes i retten. Det var mye fokus på distribusjon på første dag.

18. okt 2019 kl 19.42 Arild Skjæveland

New Balance (NB) har tatt Liverpool FC til retten, og kjemper for retten til å kunne fortsette som klubbens utstyrsleverandør. LFC har enighet om en avtale med Nike fra og med neste sesong - men i kontrakten med NB står det at de skal ha muligheten til å matche et eventuelt tilbud fra en annen leverandør.

Det skal de være villig til for å beholde Liverpool FC. Nå har de gått rettens vei, og fredag var første dag i retten.

Mye fokus på distribusjon

New Balance meldte at draktene denne sesongen vil bli den mest solgte i klubbens historie, med 2,9 millioner salg, rapporterer James Pearce i The Athletic, som var tilstede i London.

Den amerikanske utstyrsleverandøren henviste også til en meldingsutveksling på WhatsApp mellom Liverpools kommersielle direktør Billy Hogan og en annen klubbdirektør, der det skal ha blitt vedkjent at klausulen med at de kan «matche tilbudet» gjør situasjonen veldig vanskelig. Kommentaren skal ha kommet fra Olly Dale, som senere har forlatt klubben.

LFC på sin side argumenterer for at New Balance prøver å bruke denne klausulen på en helt annen måte enn opprinnelig var ment, og at mulighetene NB hevder at de har for distribusjon ikke er realistiske.

NB skal ha forespeilet Liverpool at de skulle kunne distribuere draktene gjennom 634 «dører» i Amerika i 2020/21, mens klubben viser til epostutvekslinger der det virker urealistisk. Denne sesongen var tallet 275. De forskjellige markedene, og mulighetene til distribusjon, tok mye av tiden første dag i retten.

LFC insisterte på at New Balance ikke kunne levere på løftet om å levere til 6300 på verdensbasis.

Fortsetter på mandag

Saken går foran dommer Mr Justice Teare, og det var tydelig at det ikke er en mann som følger engelsk fotball tett. Til god underholdning for sportsjournalister som dekker saken.

Dommeren skal ha spurt om «Liverpools hjemmedrakt alltid er rød?» og «hvilken sport Georginio Wijnaldum bedriver».

Saken fortsetter i London på mandag kl. 11.00 norsk tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]