– En av de beste signeringene vi har gjort

Manager Jürgen Klopp er veldig fornøyd med at Joel Matip har signert for fem nye år.

18. okt 2019 kl 18.30 Arild Skjæveland

Fredag kveld kom meldingen om at Joel Matip har signert for fem nye år. Den nye kontrakten vil bilde ham til Liverpool til sommeren 2024 - noen måneder før han fyller 33.

Det var spesielt Jürgen Klopp veldig fornøyd med.

– Jeg elsker Joels reise med Liverpool, og jeg er veldig glad for at han har vist sin forpliktelse til klubben med å signere denne langtidskontrakten, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Mens laget har utviklet seg og blitt bedre, har Joel blitt det samme. Tidligere i år sa jeg at det å signere en spiller med hans kvalitet, er en av de mest utrolige signeringene vi har gjort siden jeg kom hit. Nå tror jeg det er noe alle kan se, sier tyskeren.

– Jeg visste hva han var kapabel til etter å ha sett ham på nært hold i Bundesliga, og vi var sikre på at han kunne ta det nivået med seg til oss. Det er selvsagt ikke lett for noen spiller å komme til Premier League, og spesielt ikke til en klubb med Liverpools størrelse, så kanskje det ble satt spørsmål rundt prestasjonene fra folk på utsiden, men ikke nå lenger.

– Av våre beste signeringer

Han bruker ordet «verdensklasse» når han beskriver 28-åringen.

– Joel har prestert som en midtstopper i verdensklasse i år, og la oss håpe det fortsetter. Jeg har ikke sett mange i hans posisjon som har prestert så jevnt og med sånn kvalitet som ham. Her i Liverpool er vi åpenbart heldige, som ikke bare har ham, men også Virgil, Dejan og Joe i den posisjonen. Jeg er heldig som kan velge mellom så mye talent.

– Utenfor banen er Joel en av de hyggeligste og mest ydmyke karene du kan møte, men han er en kriger, og en som gir alt for å hjelpe laget til å vinne. Han har vinnermentaliteten. Han elsker det han gjør, og det at vi kan ha ham her lenger er perfekt for oss alle, sier Klopp.

Matip er skadefri, etter å ha mistet de to siste kampene. Han regnes spilleklar til helgens kamp.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]