– Kanskje TV-selskapene som setter opp kampene har sine favorittlag

Pep Guardiola snakket om juleprogrammet på pressekonferansen sin i dag.

18. okt 2019 kl 17.01 Arild Skjæveland

Torsdag kom endelig TV-kampene for desember og januar, og spesielt Manchester City var misfornøyd med utfallet.

City får under to døgn mellom bortekampen mot Wolverhampton og hjemmekampen mot Sheffield United - og Wolves får under to døgn mellom kampen mot City og kampen mot Liverpool.

De helrøde spiller torsdag, søndag, torsdag, og har ikke den samme utfordringen denne gang. Det er ikke City begeistret for.

– Kanskje TV-selskapene er supportere av noen klubber, sa Guardiola på pressekonferansen foran lørdagens kamp mot Crystal Palace ifølge Liverpool Echo.

– Vi har møter med Premier League, managere, UEFA, de er så fornøyde, fine bilder, det betyr ikke noe - vi må spille. Det er hva det er. Siden jeg kom hit har det vært det samme hver sesong, og rettighetshaverne er sjefene. Det handler ikke om oss, sier han.

– Jeg elsker å spille på Boxing Day, når familiene går på stadion og spillerne reiser, men systemet beskytter ikke spillerne.

Bortekamp mot Palace

City har mulighet til å kutte Liverpools forsprang til fem poeng på lørdag, før de helrøde skal møte Manchester United på Old Trafford på søndag. Roy Hodgsons Crystal Palace er motstander - og City har tidligere slitt mot London-klubben.

– Hver sesong er forskjellig, og alle situasjoner er det samme. Jeg kommer ikke til å endre mening om laget mitt. Vi vil prøve å ta dem igjen, og være det laget vi ønsker å være.

– Vi må være fokusert på å forbedre spillet vårt, og vinne kamper.

Palace har tatt poeng fra City i to av de tre siste møtene mellom lagene. I tilsvarende oppgjør forrige sesong vant City 3-1, men på Etihad Stadium var det Palace som stakk med seieren og vant 3-2 etter Andros Townsends utrolige volley. På Selhurst Park i 2017/18-sesongen stoppet Citys voldsomme seiersrekke, da det endte 0-0. Da brente Palace straffe på slutten.

Crystal Palace - Manchester City spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]