Suverent best - også med hodet

Merseyside-klubbene dominerer luftrommet.

Premier Leagues statistikk over antall scoringer med hodet i 2019/20 sesongen toppes av serieleder Liverpool og byrival Everton. Liverpool har scoret elleve av sine 50 mål med hodet, mens Everton gjør en enda større andel av sine mål med hodestøt. Blåtrøyene har nemlig scoret bare halvparten så mange mål som Liverpool, men hele ni av dem har kommet med hodet.

På tredjeplass i oversikten finner vi tabelltreer Leicester, som har scoret sju av sine 47 mål med hodet. 

Bak de tre på topp finner vi en kvartett som alle har scoret seks mål med hodet - nemlig Brighton, Burnley, Manchester City og Newcastle. Chelsea har fem hodestøt som har endt med scoring, Tottenham og Wolves har fire, mens Manchester United, Arsenal og Bournemouth har tre. På to finner vi Crystal Palace, Southampton og Sheffield United, mens Norwich har en scoring med hodet, og til sist Aston Villa, Watford og West Ham med ingen scoringer med hodet.

Wood har scoret flest

Burnleys Chris Wood er den enkeltspilleren som har scoret flest mål med hodet, med fem scoringer. Deretter følger fem mann med tre scoringer med hodet - Tammy Abraham (Chelsea), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Richarlison (Everton), Virgil van Dijk (Liverpool) og Jamie Vardy (Leicester).

FEM MÅL MED HODET: Chris Wood er den som har scoret flest mål med hodet i Premier League denne sesongen. Her stanger han ballen i mål mot Aston Villa på Turf Moor 1. nyttårsdag.

FEM MÅL MED HODET: Chris Wood er den som har scoret flest mål med hodet i Premier League denne sesongen. Her stanger han ballen i mål mot Aston Villa på Turf Moor 1. nyttårsdag.

Virgil van Dijk er altså den Liverpool-spilleren som har gjort flest ligamål med hodet. Roberto Firmino og Sadio Mané følger hakk i hæl, med to hodescoringer. Også Joël Matip, Divock Origi, Andy Robertson og Mohamed Salah har kunne bokføre scoringer med hodet i Premier League denne sesongen.

Mye bedre på hodet enn City

I begynnelsen av det forrige tiåret ble nesten 20 prosent av scoringene i Premier League gjort med hodet. Siden den gangen har andelen scoringer med hodet gått den veien høna sparker, med et unntak i 2014/15-sesongen, da andelen gikk opp fra 15 prosent til 18 prosent, ifølge The Independent.

TO MÅL MED HODET: Roberto Firmino scorer med hodet mot Chelsea i september.

TO MÅL MED HODET: Roberto Firmino scorer med hodet mot Chelsea i september.

Etter 22 serierunder denne sesongen er bare 80 av 591 Premier League-mål blitt gjort med hodet. Det betyr at bare 13,54 prosent av målene denne sesongen er gjort med hodet.

Regjerende mestere Manchester City har gjort kun seks av sine 62 mål med hodet, noe som utgjør bare 9,68 prosent. Liverpool kan takke gode innlegg fra sidebackene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson for at de har gjort hele 22 prosent av sine mål med hodet.