Ny uke med offside og VAR i fokusJürgen Klopp mener angripende lag må få fordelen

Klopp forteller at offsidereglene var oppe til diskusjon da de største managerne møttes hos UEFA i november.

2. jan 2020 kl 16.48 Arild Skjæveland

Det ble spilt ni Premier League-kamper på første nyttårsdag, og året startet på samme måte som 2019 ble avsluttet: med opphetede diskusjoner om VAR og offsideavgjørelser.

Den mest omtalte fra runden 1. januar, var da Jack Grealish sin scoring for Aston Villa ble annullert fordi Wesley sin hæl skal ha vært i offside.

Jürgen Klopp ble spurt om offsidekontroversene på onsdagens pressekonferanse. Han var nylig tilstede på UEFA sitt Elite Club Coaches Forum, der de beste managerne i Europa møtes hos UEFA for å diskutere aktuelle problemstillinger. Offside hadde vært et tema.

– Vi snakket om det, og UEFA hadde en idé om å bare gjøre linjene tykkere. Det var et forslag som kunne få bort noe av trøbbelet med offside, sa Klopp ifølge The Times.

– Jeg tenker det vil gi oss tilbake den gamle offsideregelen. Dersom det er tvil, så skal angriperen få fordelen. Alle situasjonene vi har nå er til forsvarets fordel, sier han.

Vil ønske en endring velkommen

Klopp sier at han kunne tenke seg en slik endring, der angripende lag får fordelen.

– Det vil gi oss litt av fotballen tilbake, for slik jeg lærte offside, var der angriperen som skulle få tvilen til gode.

– Det har ikke skjedd så ofte, men dersom du så i en kamp og en spiller hadde en storetå i offside, så ville ingen fotballspiller si til assistentdommeren at det var noe han måtte se. Det er ikke mulig å se alle disse offsidesituasjonene med det blotte øye, så hvordan hjelper vi dommerne til å ta den riktige avgjørelsen?, sier Klopp.

Ifølge Paul Joyce i The Times er kveldens motstander det laget som har fått flest annullerte mål etter bruk av VAR denne sesongen. De har mistet fem scoringer etter at avgjørelsen har blitt sett på i Stockley Park.

Liverpool - Sheffield United spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]