UEFA ønsker endringer:Liverpool kan få fire ekstra kamper i Europa

Kampprogrammet kan bli enda tettere fremover.

16. jan 2020 kl 13.43 Kenneth Baraas

Det er The Times som rapporterer at UEFA ønsker å utvide Champions League med fire ekstra kamper i sesongen, og avtalen om utvidelsen skal være nært forestående. 

Endringene kan enten komme i form av flere gruppespillskamper eller ekstra runder med sluttspill, og vil i så fall være med å fylle en allerede overfylt fotballkalender. 

Jürgen Klopp er en av mange managere som har uttrykt sin misnøye med det tette kampprogrammet, og Liverpool måtte stille med to ulike lag i desember da ungguttene tok ansvaret i ligacupen, mens førstelaget spilte VM for klubblag. 

Vanskelig kabal som må legges

Mulighetene UEFA ser på er å spille 8. -delsfinalene over to uker i stedet for fire, eller utvide gruppene fra fire til seks lag. Premier League skal være kraftig imot forslaget og mener det ikke finnes plass i kalenderen til fire ekstra kamper. 

NESTE MOTSTANDER: Diego Simeone og Atletico Madrid er Liverpools neste hinder i Champions League.

NESTE MOTSTANDER: Diego Simeone og Atletico Madrid er Liverpools neste hinder i Champions League.

Det spekuleres også i at ligacupen blir en turnering for de lagene som ikke deltar i europacuper. 

Liverpool har vært i Champions League-finalen i de to siste sesongene, og for fremtidige finalister vil det bety en økning fra 13 til 17 kamper. En slik endring vil eventuelt ta plass fra år 2024. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]