Guardiola gidder ikke se Liverpools kamp mot Manchester United

Manchester City-manageren hevder at han har gitt opp kampen om å vinne Premier League.

18. jan 2020 kl 00.16 Einar Kvande

Regjerende mestere Manchester City ligger 14 poeng bak Liverpool med en kamp mer spilt foran helgens ligarunde. City har hjemmekamp mot Crystal Palace lørdag ettermiddag, ett drøyt døgn før Liverpool er vertskap for Manchester United. Et United som er det eneste laget som har tatt poeng fra Liverpool denne sesongen.

– Realiteten er at vi ligger langt bak, siteres Guardiola av Goal.com.

– Vi aksepterer realitetene - Liverpool har vunnet 20 kamper, og ville ha ledet alle ligaene i verden, ikke bare vår liga, legger City-manageren til.

– Jeg ønsker å fokusere på Zaha, Ayew og Crystal Palace. Og deretter på tirsdagens kamp hvor vi møter Sheffield United. Når vi ligger så langt bak er det ikke interessant å følge med på hva Liverpool gjør, svarer Guardiola på spørsmål om han skal se Liverpools kamp mot United.

– Det er bedre å fokusere på det vi kan gjøre noe med resten av Premier League-sesongen og i andre turneringer. 

City har vunnet ni av sine ti siste kamper, og er i god form, trass i avstanden opp til Liverpool.

– Vi kjemper fortsatt, selv om vi ligger langt bak fordi motstanderen vår er så eksepsjonell. Nå er vi på andreplass, og vi må vinne neste kamp, og så neste kamp igjen, for å sørge for at vi kvalifiserer oss for Champions League neste sesong.

Laporte snart tilbake

Guardiola vil få midtstopper Aymeric Laporte tilbake i spill før måneden er omme. Franskmannen har vært ute i fem måneder med en alvorlig kneskade. Han har nå trent med førstelaget til City siden nyttår. 

Citys kamper mot Palace og Sheffield United kommer for tidlig for 25-åringen, men han vil trolig få noen minutter mot Fulham i FA-cupen neste helg eller i ligacupsemifinalen mot Manchester United om ti dager.

– Jeg har ventet på at legen skal fortelle meg at han er klar til å spille kamp, men jeg har fortsatt ikke fått tillatelse til å bruke ham, sier Guardiola.

– Når legen sier han kan spille, vil jeg begynne å vurdere hvilken kamp han kan spille i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]